» Arhivă
29.08.2017 | Alexandra GORDEA
Nu ești acolo pentru că vrei să scapi de gura părinților, pentru că nu vrei să te faci de râs în fața colegilor sau a prietenilor sau pentru a avea și tu un venit
3 realități ce te vor ajuta să nu înnebunești până în ziua examenului de admitere la Barou / INM
Se apropie cu pași repezi, iar tu nu știi ce să recapitulezi mai întâi. Acum ți se pare că știi totul, acum parcă nu mai ai nimic în minte. Inspiră și expiră aerul puternic, cu sunet. Și repetă acțiunea de 3 ori. Și iată ce vei realiza după acest scurt exercițiu de "meditație".

1. Examenul este pentru tine și numai pentru tine

Nu compara ceea ce știi tu cu ceea ce au învățat ceilalți. Nu compara emoțiile tale cu ale celorlalți. Ascultă și observă experiențele lor, dar nu le judeca și nu te identifica cu ele.

Examenul acesta este al tău. Nu al părinților tăi, nu al prietenilor, nu al colegilor sau al candidaților cu care te-ai împrietenit pe grupuri de discuție. Este pentru tine și pentru că așa ai decis tu.

2. Ai făcut tot ceea ce era omenește posibil pentru a ajunge aici

Unele persoane învață în două luni cât altele într-un an. Unii fac grile încontinuu, alții își citesc în ultimul moment schițele. Unii muncesc și învață numai seara sau în weekend, alții și-au luat un alt sabatic pentru examen. Acest lucru nu te privește pe tine! Tu știi cum înveți, care îți este maniera în care reții mai ușor.

Ceea ce trebuie să știi tu acum, cu câteva zile înainte de examen, este că ai făcut tot ceea ce ai considerat TU că trebuie făcut pentru ca în ziua examenului să te concentrezi, să obții un punctaj cât mai mare. Raportat la conjuncturi, la gândurile tale sau la orice alt factor, tu trebuie să știi că ai făcut tot ceea ce ai putut tu. Nu regreta nimic, ci doar învață din experiență. Regretul este doar o irosire de energie și emoție.

3. Vei reuși dacă decizia de a susține examenul vine din inimă

Știu, sună clișeic, dar undeva adânc în sufletul tău, acolo unde nu au pătruns - încă - (pre)judecăți, gânduri de lăcomie și invidie, frici, știi că te vei afla în ziua examenului exact acolo unde ai decis tu să fii. Nu ești acolo pentru că vrei să scapi de gura părinților, pentru că nu vrei să te faci de râs în fața colegilor sau a prietenilor sau pentru a avea și tu un venit.

Susții acest examen pentru că asta este ceea ce-și dorește EUL tău, inima ta. Ai încredere că asta este ceea ce îți dorești acum. Ești curios, entuziast, dârz, indiferent că susții examenul pentru prima dată sau a patra oară. Nu contează numărul încercărilor, ci faptul că emoția este cea care te-a îndrumat să ajungi (iar, poate) în această situație.

Dacă aceste trei "principii" de viață îți vin în minte după ce ai făcut exercițiul de respirație, înseamnă că exact asta este ceea ce trebuie să faci și vei reuși pentru că tu știi că vei reuși. În schimb, dacă pentru fiecare realitate ai un "DAR", atunci așteaptă-te ca rezultatul final să fie altul decât cel imaginat / dorit.


P.S: Pentru că nu vreau să devin prea serioasă, las aici un scurt video dintr-un film curat și cu happy ending, care totuși are un mesaj frumos și de luat aminte. Așa că, oferiți-vă răspunsul la întrebarea "de ce faceți ceea ce faceți?".

Vă vedeți ca fiind voi înșivă în visul pe care-l aveți despre noua profesie?

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/16637/3-realitati-ce-te-vor-ajuta-sa-nu-innebunesti-pana-in-ziua-examenului-de-admiter.html