26.07.2017 | Avocatura.com
Cel mai indicat este să se apeleze la persoana care poate să înțeleaga orice fel de problemă
Care sunt criteriile după care ne alegem avocatul?
Chiar dacă pe piața avocaturii sunt doar 4-5 nume care stau pe buzele tuturor, această breaslă trebuie privită nu doar ca o "adunătură" de haine scumpe și dosare grele câștigate, ci și ca un sprijin specializat în respectarea drepturilor justițiabililor. De multe ori, avocatul spune că recomandările sunt ceea ce-l ajută să-și practice profesia, dar cu toate acestea sunt câteva criterii pe care orice persoană ar trebui să le aibă în minte atunci când își alege avocatul.

În societatea actuală, din ce în ce mai mulți cetățeni se confruntă cu diverse probleme legale, financiare sau de alta natură. Pentru ca aceștia să beneficieze de o rezolvare corespunzătoare, care să le ofere satisfacție maximă, este necesar să apeleze la un ajutor specializat.

Ceea ce nu știe cea mai mare parte a oamenilor, indiferent că este vorba despre cei obișnuiți, de rând, sau cei din înalta societate, este faptul că toate dificultățile pe care le întampină și care le creează adevărate dureri de cap, pot fi soluționate într-o manieră destul de simplă: cabinetul de avocatură.

Care sunt criteriile după care trebuie ales un avocat?

Atunci când o persoana se decide să apeleze la serviciile unui avocat, acesteia i se recomanda să acorde o atentie deosebita anumitor trăsături ce trebuie să caracterizeze reprezentantul legal pentru care plătește.

O societate civilă de avocați trebuie să fie, în primul rand, autorizată pentru activitatea pe care o desfășoară. Acest fapt conteaza foarte mult deoarece, în functie de specializarile detinute în variate ramuri ale Dreptului, clientii iși pot forma o prima idee despre nivelul și abilitatea de a aplica diverse cunostinte vaste în situatii critice.

Este deosebit de important ca această societate să fie alcătuita din avocati responsabili, abili, specializati în domeniul în care este nevoie pentru problema în cauză, pentru a putea rezolva diverse situații în cele mai bune condiții. Dedicarea totală, îndiferent de caz, este una dintre trasăturile care trebuie să primeze, iar satisfactia profesionala a lucrului bine facut este cea care motiveaza întotdeauna un avocat serios.

Cel mai indicat este să se apeleze la persoana care poate să înțeleaga orice fel de problemă, care deține capacitatea intelectuala necesară pentru a apăra în totalitate interesele clientului. La fel de important este ca oricine, fie că este vorba despre victimă, fie despre inculpat, să fie asigurat că va beneficia de toate garanțiile dreptului de apărare pe care legislatia în vigoare le confera.

Profesionalismul și seriozitatea acordata fiecărei situatii și a fiecărui proces la care ia parte un avocat trebuie să fie, pe cat de mult posibil, la un nivel înalt, deoarece de acestea depinde câștigarea cazului pe care îl reprezintă.

Indiferent de situația cu care se confrunta un justitiabil, avocatul pentru care optează trebuie să faca parte dintr-o societate de reputati specialisti în aria de specialitate, ce detin o experienta bogata în domeniu și au gasit solutii optime pentru cele mai dificile cazuri.

Exista victime cu dosare complexe care au fost reprezentate de avocati nepotriviti, iar acest lucru reiese din modul în care au fost solutionate respectivele cazuri. Nu sunt de niciun folos serviciile unui avocat specializat pe o anumita ramură de Drept într-o problema de alta natură.

De exemplu, în București, oras aglomerat în care infractiunile sunt la ordinea zilei, sunt promovate diverse societati civile de avocati, însă unele dintre acestea detin personal specializat numai în anumite arii.

Pentru ca orice caz să se încheie într-un mod eficient, trebuie să se opteze pentru un reprezentant legal cu vasta experienta în diverse arii, de exemplu: infractiuni economice, malpraxis, infractiuni contra patrimoniului, infractiuni de coruptie și de serviciu, contra persoanei sau contra familiei, accidente rutiere, infractiuni privind regimul drogurilor și alte astfel de nelegiuiri.

Având în vedere aspectele enumerate anterior, selectia unui avocat potrivit pentru o anume situatie va fi considerabil facilitată.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/16517/care-sunt-criteriile-dupa-care-ne-alegem-avocatul-.html