» Cariere
27.06.2017 | Melania MAHA
Dacă te-ai decis să practici avocatura și vrei ca această profesie să-ți ofere și satisfacții materiale atunci să știi că programul `Reușita în avocatură` este util pentru tine
4 sfaturi pentru a fi un avocat "sănătos" la cap!
Lumea avocaturii este foarte încărcată. Avocatul din zilele de noastre nu mai are timp liber, mai mereu este în căutarea echilibrului dintre viaţa profesională şi cea personală. Viaţa profesională îi ocupă mai mult de 12 ore din zi, în nevoia sa de a se dezvolta din punctul de vedere al cunoștințelor și abilităților.

Alergăm zi de zi să ne depăşim limitele, cu toţii suntem fericiţi atunci când primim aprecieri din partea șefilor / maeștrilor şi încercăm pe zi ce trece să evoluăm.

Primul pas pentru echilibrul de care orice om are nevoie în viaţa sa trebuie să pornească de la priorităţi. Chiar dacă eşti avocat şi majoritatea timpului îţi este ocupat în instanţele de judecată, cu redactarea diferitelor documente sau de întâlnirile cu clienţii, nu trebuie să uiţi de viaţa ta personală. E important să evoluezi, să îţi doreşti o putere financiară mai mare, dar în acelaşi timp este important să ai o strategie mult mai sănătoasă şi să te gândeşti de ceea ce ai de fapt nevoie pentru a fi împăcat cu ceea ce faci și cu ceea ce eşti.

Îţi propunem 4 obiective care trebuie urmate pentru a avea o viaţă profesională sănătoasă.

1. Evitați excesele!

Nu aștepta promovări sau măriri de salariu pentru a te simți bine în profesia pe care o ai și în casa de avocatură unde activezi. Este important să descoperi dacă poţi face ceva diferit, dacă poţi schimba rutina zilnică și cum ar putea acest lucru să îţi schimbe percepția despre nivelul de satisfacție profesională pe care consideri că îl ai.

2. Acceptați schimbările!

Mai ales când este vorba de schimbări la care nu te aștepţi. Încercă să le vezi ca pe o provocare căreia trebuie să îi faci față pentru a descoperi dacă profesia pe care ai ales-o este, într-adevăr, cea care ţi se potrivește.

3. Solicitați ajutor!

Poate fi vorba de colegi cu mai multă experiență sau de ajutorul unui Consilier Imagine și Carieră. Dacă te-ai decis să practici avocatura și vrei ca această profesie să-ți ofere și satisfacții materiale atunci să știi că programul "Reușita în avocatură" este util pentru tine. Să nu crezi că doar avocații debutanți în profesie au nevoie de acest program. Piața se schimbă, înveți specializări noi și dacă vrei să ai succes atunci programul "Reușita în avocatură" este potrivit pentru tine. Oricum ar fi, e firesc să ceri și să accepţi ajutor fără ca asta să însemne că eşti vulnerabil din punct de vedere profesional.

4. Munciți cu plăcere!

Dacă nu mai găseşti nicio plăcere în ceea ce faci este evident că trebuie să cauţi un alt drum. Dar înainte de a intra în criza profesională, fă câțiva pași înapoi și reaminteşte-ţi de ce la începuturile vieții profesionale, în stagiatură, ţi-a plăcut munca respectivă. Încearcă să retrăieşti bucuria de atunci. Poate că, de fapt, "criza" este doar o nemulțumire temporară şi rezolvabilă care nu schimbă fundamental datele alegerii pe care ai făcut-o cu ceva timp în urmă.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/16431/4-sfaturi-pentru-a-fi-un-avocat-sanatos-la-cap-.html