» Cariere
27.06.2017 | Alexandra POPA
Primele petreceri din studenție au fost grozave, dar a doua zi nu ne simțeam prea bine...
12 lucruri care au marcat viața oricărui student la Drept
Absolvenții de Drept din cadrul Universității Transilvania din Brașov, promoția 2013 - 2017, sunt puși de șotii. Aceștia au făcut un filmuleț cu cursul lor academic pe parcursul celor 4 ani de studiu (intens), numit "Viața studentului la Drept". Deși facultatea de Drept nu este una dintre facultățile ușoare, studenții au rămas puși pe glume și la finalizarea celor mai frumoși ani din viață. Avocatura.com le dorește mult succes pe viitor și spor la învățat celor care urmează să susșină examenele de intrare în profesie!

Întorcându-ne în timp, credem că toți avem regrete "aș fi putut învăța mai mult la...", "dacă i-aș fi spus atunci că o plac, poate azi am fi fost împreună" sau "mi-aș fi dorit să am curajul să-i spun cât de idiot era".

Dar hai să vedem cele mai amuzante lucruri pe care "le regretă" tinerii absolvenți de Drept de anul acesta!

1. Cum credeam că vor decurge cei 4 ani de facultate

Schimbarea de la liceu la faculate este destul de mare, de aceea avem tendința de a ne programa, oarecum, ascensiunea. Lucrurile nu stau chiar așa...

2. Cum au decurs ei în realitate...

Drept penal, Drept civil, Drept administrativ, Dreptul proprietății intelectuale, Dreptul familiei, Dreptul asigurărilor, Drept internațional privat.

3. Primul an a fost cel mai greu: prezența la cursuri era foarte mari și sălile erau destul de aglomerate

Dar nu și în cazul cursurilor programate de la 8 dimineața.

4. Primele petreceri din studenție au fost grozave, dar a doua zi nu ne simțeam prea bine...

5. Multe lucruri s-au schimbat: brusc când ne uitam pe fereastră nu mai vedeam oameni și mașini, vedeam persoane și bunuri

6. Aminitirea "primei sesiuni" nu poate fi uitată niciodată

Toți știm (sau aproape toți) momentul acela când mai este o săptămână până la primul examen și tu îți spui singur: "Dacă aș fi avut timp...". Timp ai avut, dar nu ai avut chef. Studenția cu "poverile" ei te-a dus prin baruri frumos colorate, prin paturi de cămin pe care azi nu le mai știi și te-a făcut să realizezi că poți să bei "fără număr".

7. Vă mai amintiți când începeați să subliniați doar lucrurile importante din curs?

Nici noi.

8. Cunoașterea priorităților și organizarea timpului

Deși mâine aveam un examen extrem de important, aveam timp suficient. În fond, până mâine mai erau trei zile: seara, la noapte și mâine dimineață.

9. Pofta vine mâncând

Cheftul de învățat vine pe parcursul procesului de învățare. Cheful de orice altceva. ORICE ALTCEVA.

10. Locul STRATEGIC de examen

Probabil majoritatea studenților au făcut măcar o dată asta în viața lor: au venit cu două - trei ore înainte de examen pentru a ocupa locul acela strategic care îți oferă tot ce ai tu nevoie pe parcursul examenului. Și chiar și atunci, "locul strategic" era ocupat de un alt student care venise cu trei ore și un minut înaintea examenului.

11. Examenul

Întotdeauna, dar întotdeauna, deși profesorul îți dădea o sută de subiecte posibile, reacția era unică atunci când citeai subiectele: "Nu am citit despre asta în viața mea" / "Nu era menționat în curs" / "Hai, să-mi trag palme" / "Vin la toamnă" / "??!!??!!" / "Error 404" / "Server not found" și lista poate continua. Reacțiile erau unice.

12. "CO" - urile pereche: COlaborarea și COmunicarea

COlaborarea și COmunicarea erau singurele opțiuni care îți asigurau reușita. Munca în echipă dădea rezultate bune. Deși profesorii erau cu ochii aținți pe studenți, aceștia găseau o cale, un alfabet, un mod de a comunica pe care doar ei îl înțelegeau.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/16430/12-lucruri-care-au-marcat-viata-oricarui-student-la-drept.html