19.04.2017 | Avocatura.com
Avocatul Radu Cătălin Pavel, Managing Partner `Pavel, Mărgărit și Asociații`
Avocații de la "Pavel, Mărgărit și Asociații" i-au consiliat pe britanicii de la Vast Resources PLC în tranzacția de preluare integrală a Minei Mănăila
Societatea de avocatură "Pavel, Mărgărit și Asociații" a oferit consultanță juridică companiei Vast Resources PLC, listată la Bursa din Londra și cu operațiuni miniere în mai multe state, în achiziția pachetului de 49,9 % din părțile sociale ale SC Sinarom Mining Group de la omul de afaceri chinez Ni Jinming.

Proiectul a fost coordonat de avocatul Drd. Radu Cătălin Pavel, Managing Partner al societății de avocatură "Pavel, Mărgărit și Asociații", din echipă făcând parte încă trei avocați seniori din departamentul de Corporate, Commercial and Mergers and Acquisitions.

"A fost un contract complex, având în vedere și diversitatea relațiilor comerciale și contractuale ale societății ale cărei părți sociale au fost preluate de către firma din Londra. Rolul Pavel, Mărgărit și Asociații a fost acela de a proteja interesele Vast Resources PLC în această tranzacție și de a prevedea orice eventual risc la care ar putea fi supus cumpărătorul în viitor.

Având în vedere că Vast Resources PLC și vânzătorul, în persoana cetățeanului chinez Ni Jinming, au fost asociați timp de aproape doi ani, contractul de vânzare - cumpărare de părți sociale a reliefat și toate înțelegerile părților contractante la ieșirea din societate și din consiliul de administrație a lui Ni Jinming", a spus avocatul Radu Cătălin Pavel.

"Pavel, Mărgărit și Asociații" a fost singura firmă de avocatură care a asigurat asistența juridică pentru Vast Resources PLC în proiectul de achiziție a pachetului minoritar de părți sociale de la omul de afaceri chinez.

"Tranzacția a fost o provocare din punct de vedere juridic, am prevăzut orice potențiale riscuri viitoare la care s-ar fi putut supune investitorul britanic și le-am acoperit din punct de vedere juridic prin inserarea de clauze speciale în acest sens în contractul de vânzare - cumpărare părți sociale. Am asigurat poziția cumpărătorului Vast Resources PLC  prin inserarea de drepturi și obligații ale părților, prevăzând de asemenea sancțiuni în cazul neîndeplinirii obligațiilor contractuale și clauze penale de protejare a drepturilor clientului nostru.

Deși pot părea clauze generale ce intervin în toate tranzacțiile de fuziuni și achiziții, raportat la cazurile similare studiate și la cele în care am oferit consiliere, unele achiziții au un caracter atipic, rolul nostru fiind acela de a transpune din punct de vedere juridic toate înțelegerile dintre părți și de a securiza tranzacția din punct de vedere legal", a spus avocatul coordonator Radu Cătălin Pavel.

Odată cu finalizarea tranzacției, Vast Resources PLC a preluat controlul total al societății comerciale Sinarom Mining Group SRL, care deține Mina Mănăilă. În acest fel, compania listată la Bursa din Londra a preluat și controlul asupra exploatării de minereu polimetalic de la Mina Mănăilă.

Vast Resources operează exploatații miniere în România și Zimbabwe. Valoarea tranzacției a depășit un milion de dolari.

"Pavel, Mărgărit și Asociații" are o experiență relevantă în domeniul consilierii juridice pe segmentul fuziuni și achiziții, oferind asistență unor companii din domeniul metalurgic și energetic, pentru tranzacții cu valori de milioane de euro.

Pavel, Mărgărit și Asociații are în echipă unii dintre cei mai experimentați avocați ce activează în domeniul restructurărilor de companii, insolvențelor, fuziunilor și achizițiilor. Publicația Legal 500, cel mai prestigios ghid de firme de avocatură din lume, cu sediul în Londra, a poziționat în acest an "Pavel, Mărgărit și Asociații" pe locul 2 în România într-un clasament al firmelor de avocatură cu cea mai relevantă expertiză în domeniul Restructuring and Insolvency.

În cadrul aceleiași publicații londoneze, "Pavel, Mărgărit și Asociații" ocupă locul 4 la în clasamentul firmelor locale ce activează în domeniul Real estate and Constructions, și se clasează pe poziția 5 la nivel național, într-un clasament al firmelor cu expertiză în domeniul Corporate, Commercial and M&A.

"Pavel, Mărgărit și Asociații" este recunoscută la nivel internațional și de ghidul IFLR 1000 Financial and Corporate 2017, una dintre cele mai prestigioase publicații de profil la nivel mondial, ce reunește firmele de avocatură de top cu expertiză în domeniul Financiar și Corporații din peste 120 de jurisdicții.

Totodată, "Pavel, Mărgărit și Asociații" este singura firmă de avocatură din România recomandată de directorul internațional Global Law Experts din Londra în aria de practică Dispute Resolution.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/16254/avocatii-de-la-pavel-margarit-si-asociatii-i-au-consiliat-pe-britanicii-de-la-va.html