» Special
03.04.2017 | Melania MAHA
`Inimi fără trup` este o carte de poezie ce cuprinde creațiile a doi autori jurişti
Arta în avocatură - Avocații-scriitori au lansat volumul de poezii "Inimi fără trup"
Lansare cu iz de primăvară! Avocații au lăsat robele deoparte pentru câteva ore și s-au lăsat "intimidați" de poezie. Avocatura.com a participat, duminică, 2 aprilie, la lansarea cărţii "Inimi fără trup", a avocaţilor şi poeţilor Andrada Ingrid Maran şi Tudor Ciobotaru, găzduită de Galeriile Carol. Deci, se poate și așa, stimaților!

Printre avocaţii prezenţi s-a aflat şi Carmen Nemeş, care şi-a relansat, în cadrul aceluiaşi eveniment, cartea de poezii, apărută în anul 2004, "Recheamă-ţi amintirea!".

Într-o atmosferă de poveste, s-au strâns laolată mai multe personalităţi ale lumii juridice şi au sărbătorit alături de artistul Nicu Nicuşor, care a întreţinut evenimentul cu melodiile sale de suflet.

Nu au lipsit procurorul Răzvan Constandache, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București şi procurorul Camelia Sutiman, din cadrul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

"Inimi fără trup" este o carte de poezie ce cuprinde creațiile a doi autori jurişti.

"Eu cred că a fost o reuşită. Sunt încântată de spectacol şi de lumea care a venit. Pentru mine este foarte uşor să creez, eu scriu pe stare, nu este un efort de lucru să scriu o poezie, ci poezia este o expresie lăuntrică a sentimentelor, aşa că este simplu", a declarat autoarea Andrada Ingrid Maran.

Evenimentul a fost o încântare a sufletului, după cum au declarat şi câteva dintre personalităţile prezente.

"Mi se pare un eveniment minunat, într-o locaţie minunată, galeria este de o mare ţinută artistică. Colegele mele, doamnele avocat care sunt şi poete, m-au uimit, impresionat printr-o creaţie extraordinar de sensibilă şi, de asemenea, Tudor, soţul Andradei, este un debutant deja maestru. Este un moment care ne face tuturor viaţa mai frumoasă şi ne bucură sufletele", a spus avocatul Varujan Udrea, preşedintele Camerei de Comerţ România-Armenia.

"Văd că la acest eveniment, «Inimile fără trup», şi-au găsit aici un corp adaptat şi adaptabil. Tudor şi Andrada cred că se află într-un poem carmic la rândul lor în viaţa de toate zilele. Mă onorează să le alint aripile la fiecare eveniment. Cartea lor este într-adevăr bicefală. Avocaţii, cum vedem şi în acestă seară, sunt nişte artişti în felul lor, care practică într-un mod asumat jocul minţii. Dacă mă întrebaţi pe mine, avocatura este un joc al minţii şi la un moment dat, manipularea, dacă este într-un sens constructiv, pozitiv, este tot o formă de artă", a mărturisit avocat Georgiana Ştefănescu. 

"O plăcere să te afli la o lansare de carte a Andradei, având în vedere că ea este «recidivist» în acest domeniu. La Tudor este pentru prima dată, dar este o surpriză plăcută. Cred că împreună sunt o apariţie frumoasă şi noi le mulţumim că, pe lângă profesia lor, mai au timp şi pentru sufletul nostru, să îl bucurăm din când în când cu aceste minunate poezii", a afirmat avocat Dragoş Suciu.

Organizatorii acestui eveniment au fost alături de artişti şi le-au pus la dispoziţie un cadru de poveste în mijlocul Bucureştiului. 

"Suntem fericiţi să găzduim acestă lansare de carte, ne onorează.  Galeriile Carol au fost lansate anul trecut, în mai. Suntem o galerie tânără, care caută să promoveze arta contemporană. Am expus predominant pictură, dar recent am adus şi sculptură. Ne dorim să aducem 5-7 artişti şi să-i cultivăm să fie cumva artiştii casei rezidenţi, pe care să-i ducem la târguri şi să-i promovăm", a declarat Marian Enache, manager Galeriile Carol.

În cadrul Galeriilor Carol, vineri, 31 martie, a mai avut loc expoziția "Femina Invicta - Arta împotriva violenţei domestice", organizată împreună cu asociația Anais. Lucrările donate de artistele participante la expoziție au putut fi achiziţionate pe loc de doritori. Banii strânși din donația recomandată pentru intrarea la eveniment, respectiv din vânzarea lucrărilor donate, vor reveni integral Asociației Anais, care se află în punctul de a deschide primul centru rezidenţial al asociaţiei, denumit Casa INVICTA - Centru de primire în regim de urgenţă, destinat victimelor violenţei domestice. 

În prezent mai sunt 8 opere care îşi aşteaptă cumpărătorii şi acestea pot fi admirate şi achiziţionate în cadrul Galeriilor Carol.  

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/16222/arta-in-avocatura-avocatii-scriitori-au-lansat-volumul-de-poezii-.html