23.03.2017 | Alexandra POPA
Avocat Cristina Michinici, Baroul București
Avocata cu onorariile la vedere - Cristina Michinici: "De ce să nu am onorariile afișate? Când te duci la restaurant nu ai meniu?"
Ne-am întâlnit cu Cristina de "Ziua Internațională a Poeziei" și, pentru că primăvara pare că se instalează cu succes, am ales să ne luăm "doza de poezie" în aer liber. De la prima până la ultima secundă petrecută alături de Cristina, aceasta a zâmbit. Deși, probabil, la birou o așteptau teancuri de dosare și cazurile pro bono pe care le are în desfășurare, care pentru ea reprezintă o prioritate, aceasta și-a dat telefonul pe silențios și s-a purtat ca un profesionist în timpul interviului. Un avocat-profesionist-zâmbăreț!

Am dorit să o cunoaștem pe Cristina, deoarece pe site-ul casei de avocatură unde aceasta activează erau trecute, parcă dintr-un film S.F.... onorariile. Această onestitate ne-a "plesnit" peste față. De la momentul "plesnirii" și până la întâlnirea cu avocatul Cristina Michinici, timpul parcă a stat în loc: ne doream cu ardoare să știm de ce este atât de onestă? De ce și-a trecut onorariile pe site-ul casei de avocatură?

Spunem drept, nouă ne-a dat eroare. A FOST PRIMUL SITE AL UNEI CASE DE AVOCATURĂ ÎN CARE AM GĂSIT ONORARIILE PENTRU O CONSULTAȚIE JURIDICĂ / REDACTĂRI ACTE etc.

CRISTINA MICHINICI

Cristina Michinici este avocat din anul 2007 în cadrul Baroului București. Mama ei, tot avocat de profesie, este și "tovarășul de drum", dacă ni se permite să o numim așa. Cristina recunoaște că atunci când are o dilemă, încă își consultă mama.

A absolvit  Universitatea "Nicolae Titulescu", Facultatea de Drept, și este foarte mândră de acest lucru. De asemenea, aceasta consideră că există studenți buni și studenți slabi la ambele tipuri de facultăți: de stat sau private.

Spune că dacă nu ar profesa ca avocat... ar face jurnalism. Tatăl ei - Toma Michinici - cunoscut pentru revistele cu cuvinte încrucișate, dar care a scris și poezie, i-a lăsat un talent "scriitoricesc", de care nu se prea poate folosi în avocatură.

UMANITATE

Umanitatea și blândețea sunt două calități pe care Cristina le are față de orice lucru cu care are legătură. Cazurile pro bono, de care "are grijă" voluntar, au pus-o față în față cu oameni simpli, care au probleme la care mulți dintre noi nici nu ne gândim. Cristina face minuni pentru unii oameni.

Da! Ne asumăm să le spunem minuni, deoarece foarte puțini avocați optează pentru activități pro bono.

FERICIRE

Femeia-zâmbet, așa am mai putea să-i spunem. Cristina ne spune că fericirea nu este un lucru măreț, așa cum își închipuie lumea sau cum ne aștepăm de cele mai multe ori. Fericirea este prezentul: simpla țigară la cafea, un zâmbet dat unui străin, o întâlnire cu un prieten sau plimbarea preaiubitului ei ciobănesc pe străzile Bucureștiului.

Cine este pe scurt Cristina Michinici?

Un supercalifragilisticavocatprimavarăcuonorariilelavedere!

Nu rata, în curând pe Avocatura.com, cel mai onest interviu! 

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/16201/avocata-cu-onorariile-la-vedere-cristina-michinici-de-ce-sa-nu-am-onorariile-afi.html