» Cariere
07.03.2017 | Alexandra GORDEA
Evenimentul a reușit să adune un număr destul de mare de simpatizanți, aproape 100 de tineri, toți îmbrăcați la patru ace, mai ceva ca vorbitorii
STAGIATURA la "Mușat & Asociații" - Avocatul Iulian Popescu, Partener: "Programul de lucru este foarte scurt, însă programul de studiu depinde de voi!"
Aproximativ 100 de tineri dichisiți au ascultat cu gurile căscate și urechile ciulite ce-i așteaptă dacă vor ajunge să fie stagiari la "Mușat & Asociații". Cei trei MC`s, Parteneri la renumita casă de avocatură, au răspuns cuminte și cât se poate de "evaziv" la toate întrebările studenților Facultății de Drept, UB. Pe scurt, este «numai lapte și miere» la "Mușat", numai să nu fii alergic la aceste alimente.

Curioși din fire, am fost și noi prezenți la evenimentul organizat de către Asociația Studenților în Drept marți, 7 martie. Conceput ca un dialog între avocații renumitei case de avocatură "Mușat & Asociații" și studenții Facultății de Drept, Universitatea București, evenimentul a reușit să adune un număr destul de mare de simpatizanți, aproape 100 de tineri, toți îmbrăcați la patru ace, mai ceva ca vorbitorii.

Cei trei Parteneri, Monia Dobrescu, Iulian Popescu și Paul Buta, au încercat să fie cât mai clari, și nu prea, în răspunsurile date, au încercat să arate că la "Mușat" se și râde, "se ascultă chiar și muzică", că programul nu e cum s-ar spune, dar că orice deadline trebuie respectat. Nimic nou în business law!

Spre deosebire de alte case de avocatură de la noi și chiar de peste hotare, "Mușat & Asociații" se laudă ca având un grad ridicat de inovare, reușind totuși să fie "mult mai pregătiți ca alte societăți pentru a nu fi înlocuiți de roboți".

Mult uzitata sintagmă "la noi este totuși o școală" a fost pentru noi ca o revelație pentru dilema: "De ce este considerat «Mușat & Asociații» tatăl și mama celor mai multe case de avocatură (mari, am zice noi) din România?". Păi de aceea, că-i învață până le sar capacele, iar avocații, copii nerescunocători, părăsesc cuibul și devin competitor pe piață. Știm cu toții povestea "șarpelui crescut la sân"….

Subiectele discutate au fost interesante: program de lucru, cum se obțin clienții noi, primele greșeli în profesie, așteptări de la stagiari. 

În schimb, răspunsurile au fost clasice: truisme, multă informație, dar seacă - știm cu toții teama avocaților de a vorbi prea mult / prea personal despre ei, laudă de sine - care știm că nu miroase a bine, glume - "să nu cumva să creadă studenții ăștia că vor veni la Auschwitz", și exemple din dosarele / tranzacțiile firmei, care chiar au adus plus valoare discuției.

Concluzia?

Trebuie să știi ce vrei de la viață. Dar un lucru e clar: dacă vrei poate o familie, excursii în jurul lumii sau ieșiri cu prieteni, atunci nu prea ai ce căuta în avocatura de business. Nu o spunem noi, au zis-o chiar ei, Partenerii, unul mai cu experiență ca altul.

După opinia noastră, avocatul Iulian Popescu a reușit să mai salveze puțin unele răspunsuri ale colegilor săi, poate prea formale și date strict conform Regulamentului firmei, strecurând ici, colo, câte un apropo la nevoile în viață, la idealuri, glumind chiar pe seama fricilor studenților ce visează la o carieră în familia "Mușat & Asociații".

Așadar, dragilor, puneți mâna pe carte, aflați ce vreți și aplicați. Vorba aceea, "intră cine vrea, rămâne cine poate!".

Succes!

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/16154/stagiatura-la-musat-si-asociatii-avocatul-iulian-popescu-partener-programul-de-.html