» Pamflet
04.01.2017 | Alexandra GORDEA
Mulți avocați au intrat în Noul An înconjurați de dosare
Trecerea dintre ani - Un avocat excentric a ales să nu muncească: "Mie, «Mafia» mi se pare cel mai bun exercițiu pentru a învăța cum să minți ca un avocat. Eu i-am rupt pe cei de la Marketing!"
Am aflat din surse sigure că o importantă casă de avocatură a organizat petrecerea de Anul Nou pentru toată echipa. Și pentru că avem și noi "relațiile" noastre, ne-am strecurat acolo. Am învățat chiar și un joc nou: "Cum să minți cât mai natural fără a fi prins", aka "Mafia" sau "Killer", pentru connoisseurs.

Ne-am pus țoalele alea bune și ne-am prezentat la ora indicată la sediul casei de avocatură. Tema petrecerii? "Revelion colorat". Cravatele au fost cam singurele lucruri colorate pe acolo. Atât la bărbați, cât și la femei. 

Meniul? Fistichiu și (părea) gustos. Nu prea am mâncat pentru că nu se atingea nimeni de mâncare. Ne-am gândit să nu fi pus ceva în ea gazda.

Am făcut un tur al invitaților. Am admirat și criticat ținute. Nu prea ne simțeam ca la un party, deoarece lumea era foarte sobră și tăcută. Ba, erau unii avocați care se furișau din sala de evenimente și dădeau iama în birourile lor, unde verificau email-uri, își continuau munca de cercetare, se certau chiar cu clienți la telefon...

Când, deodată, observăm ceva animație într-o sală de conferință. Mare ne-a fost mirarea să vedem un avocat îmbrăcat la patru ace, care renunțase la cravată și care împărțea niște cărți de joc unui auditoriu deloc restrâns.

Ne-am apropiat și l-am întrebat cum de nu lucrează ca ceilalți colegi ai lui. Și, mai ales, ce anume se jucau. S-a apropiat de noi și ne-a șoptit pe un ton à la Harvey Specter:

"Eu sunt altfel. Nu mi-a plăcut niciodată să mă pierd în turmă. De asta i-am și adunat aici pe cei de la Conta și Marketing, ca să-i învăț și pe ei cum să mintă ca un pro. Iar, mie, «Mafia» mi se pare cel mai bun exercițiu pentru învăța cum să minți ca un avocat. Eu i-am rupt pe cei de la Marketing. Ăștia de la Conta se țin mai bine. Au în ei ceva de avocat. Oricum, și pentru mine este un bun exercițiu. Îl recomand. Mai ales celor care pledează. Consultanța... Nu mai zic nimic de ei...".

Am intrat și noi în joc. Am pierdut, bineînțeles. Chiar și când eram "criminalul", eram imediat dibuiți de către "avocatul altfel".

Pe la ora 3:00 ne-am luat la revedere, ne-am făcut urările clasice și am plecat acasă.

P.S: Sperăm ca măcar unii dintre avocați să fi intrat în Noul An cu un pahar de șampanie în mână, și nu cu mâna pe mouse sau telefon.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/15962/trecerea-dintre-ani-un-avocat-excentric-a-ales-sa-nu-munceasca-mie-mafia-mi-se-p.html