» Special
09.12.2016 | Avocatura.com
`Nu, nu am vizionat în exces «Ally McBeal». Producătorii serialului s-au documentat de la noi!`
D`ALE AVOCATURII, episodul 4 - Ce gândesc atunci când pledez: "Ultimele dăți a ieșit Shakira, «Waka Waka»"
Nu, nu am vizionat în exces "Ally McBeal". Producătorii serialului s-au documentat de la noi! Da, cu toții avem o temă muzicală - cei cu două urechi -, restul au oareșce sloganuri avocățești. Oricum, ne concentrăm asupra unei chestii cu iz tematic înainte de pledoarie.

Relax, nu vă cambrați arătătoarele și nici botoxul, pentru stabilirea liniei de hotar sau divorț rezistăm fără acest "întăritor". Vorbim despre pledoarii adevărate.

Deci, la ce mă gândesc când pledez?

Nu are legătură cu al meu gust muzical, nici cu anii grei de pian din trecut.

Nu, nu! Are legătură cu anumiți colegi care doar speculează - "Invoc excepția netimbrării acțiunii, Onorată, vă rog să observați că taxa de timbru e achitată de avocat, nu de reclamant, la domiciliul său, cum cere ordonanța"…  Brrrrr… Serios?! Dar de ce împuști reprezentarea ca argument perfect al naturii muncii de avocat? -, cu judecători care n-au chef pur și simplu să judece, cu clienți îndărătnici, cu lege formală. Însă, în toate aceste cazuri trebuie să mă adun, să pledez. Adică să conving. 

.Pasul 1 - Adunarea minților cu lasoul - mi se distrage și mie atenția ( a mea, de om), de către alți oameni, însă gata, adunarea!

Pasul 2 - Căutarea în tuci a cuvintelor potrivite, atent alese, cele mai sănătoase, să nu dea sala și judele în avitaminoză!

Pasul 3 - TEMA MUZICALĂ.

Ultimele dăți a ieșit Shakira, "Waka Waka". Aud…

Today`s your day

I feel it

You paved the way

Believe it...

Super! Trec peste excepții fluierând, mă apropii de "poarta" adversarului...

The pressure is on

You feel it

But you`ve got it all

Believe it...

Mai asud un pic - nu e rău, îmi stă mai bine părul în mediu umed - și, triumfal, închei! Plec... Se amână pronunțarea, aproape mereu, o săptămână.

Să nu vă plictisesc! De multe ori sfârșitul este lesne de intuit... Citesc minuta...

Tsamina mina zangalewa

Cause this is Africa!

Andreea Mesaros Tomoiagă, Avocat Baroul Maramureș

 

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/15915/d-ale-avocaturii-episodul-4-ce-gandesc-atunci-cand-pledez-ultimele-dati-a-iesit-.html