» Pamflet
05.10.2016 | Alexandra GORDEA
Se pare că blestemul `Geoană` încă îl urmărește pe fostul `wanne be` președinte
Traian Băsescu, "condamnat" la închisoare cu executare. Cum și-au justificat magistrații "decizia"
Traian Băsescu, fostul președinte al României, a fost marți "condamnat" la patru ani de închisoare cu executare. Cu siguranță, primul care a deschis sticla de șampanie a fost Geoană. Dar, după cum bine știm ce "blestem" îl urmărește pe acesta, bucuria lui a durat puțin. Nu era vorba decât de o eroare materială a magistraților care redactaseră hotărârea. Hm, oare să fie vorba de o simplă eroare? Avocatura.com a discutat direct cu magistrații care au dat sentința.

Cel mai liniștit a dormit aseară Mircea Băsescu. Dacă soția îi pregătise deja pijamalele și periuța de dinți pentru ceea ce avea să vină, iată că "noaptea a fost un sfetnic bun" și cel care a fost condamnat să execute patru ani de închisoare a fost fratele acestuia, Traian Băsescu.

Bineînțeles că la auzirea acestei vești, Mircea Geoană a strigat de bucurie: "Mihaela, dragostea mea, adu șampania!" - după cum ne-au declarat surse neoficiale. Din păcate, fericirea fostului wanna be președinte a durat puțin, deoarece "condamnarea" dată de magistrații Curții de Apel Constanța era rezultatul unei simple (!) erori de redactare.

Intrigați de această gafă nemaintâlnită în justiția noastră - dacă nu luăm în considerare și alte decizii, cel puțin "hazlii" -, Avocatura.com a discutat cu cei doi magistrați, judecătorul Ciprian Coadă, președinte, și Marius Damian Mitea, cei care au compus completul de judecată, pentru a vedea cum s-a strecurat această greșeală în raționamentul lor de motivare a deciziei date.

"Nu comentez! Ce faceți atât de mult caz pentru o simplă eroare? Se putea întâmpla oricui. Și mai ales când lucrezi cu un număr numeros de inculpați vedetă. Îi mai încurcăm și noi între ei. Asta e! Și știți ceva?! Greșeala nici măcar nu e a noastră. Grefierii ăștia adormiți încurcă treburile și, după aceea, oalele se sparg mereu în capul nostru!", ne-a clarificat (dur) orice nelămurire președintele Ciprian Coadă.

În schimb, colegul său de jilț, judecătorul Marius Damian Mitea, a fost mai deschis și mai onest: "Domne, eu cred că subconștientul a lucrat fără să-i permit eu, atunci când am motivat. Și eu m-am mirat când am văzut cât de clar era totul: «Potrivit declarației denunțătorului, inculpatul Băsescu Traian s-a asigurat că va face tot posibilul pentru ca tatăl său să fie pus în libertate (...) sau «Așa cum rezultă din cele patru denunțuri înaintate DNA, Direcției Generale Anticorupție, Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș și Serviciului Teritorial Pitești al DNA, la datele de (...) inculpatul Băsescu Traian a acceptat și primit suma de 250.000 euro, în schimbul (...)».

Nu cumva Universul a vrut să-mi transmită că de fapt fostul președinte a fost în spatele tuturor lucrurilor? Sincer, eu așa cred că au stat lucrurile!".

I-am lăsat pe cei doi judecători în lumile lor - una a lașilor, respectiv una a teoriei conspirației - și ne-am mulțumit cu trista și vetusta realitate: magistrații dorm atunci când motivează hotărâri.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/15688/traian-basescu-condamnat-la-inchisoare-cu-executare-cum-si-au-justificat-magistr.html