» Arhivă
29.07.2016 | Alexandra GORDEA
Cel mai bogat om al planetei își dezvăluie secretele succesului
Avocați, luați aminte! - 7 reguli pentru SUCCES de la Bill Gates
Când am dat peste materialul cu Bill Gates mi-a venit în minte un Gif care ne "spunea" că succesul este ca un fel de aisberg: oamenii văd partea cea mică, neștiind că partea ascunsă este mult mai mare și implică dedicare, multă muncă, obiceiuri bine definite, eșecuri, sacrificiu, dezamăgiri, perseverență. Iar cum succesul se învață și cu siguranță cei mai buni mentori sunt cei care au l-au atins, miliardarul Bill Gates ne oferă 7 sfaturi care să ne ajute să avem succes. Avocați, luați aminte! Aveți multe de învățat!

Dacă Steve Jobs ne îndemna să ne ascultăm inima și intuiția, realizând pe patul de spital că dragostea ar trebui să fie motorul tuturor acțiunilor noastre, "competitorul său", miliardarul Bill Gates, ne oferă o perspectivă ceva mai pragmatică a succesului.

Cele 7 sfaturi pentru a avea succes se adresează în primul rând celor care au afaceri, dar acestea pot fi la fel de bine luate în calcul și de către avocați, în special de către cei care conduc anumite societăți de avocatură.

1. Ai răbdare cu ideile tale! 

"Dacă îți vine o idee care necesită 3 - 4 ani de îmbunătățiri și răbdare, rămâi la acea idee. Noi am fost chiar buni la treaba asta. De exemplu, Windows. Toată lumea s-a îndoit că va reuși, IBM nu ne-a susținut cu el. Ne-a trebuit mai mult timp decât ne-am așteptat. Ne-a luat mai mult de 4 ani până am finalizat interfața grafică ce avea să devină atât de populară. Iar acum oamenii o iau ca pe ceva care vine de la sine. O are fiecare pe computerul personal și te aștepti să fie acolo. Acesta a fost un succes major al companiei".

2. Muncește mult, fără scuze!

"Programul meu este încărcat cu întâlniri. Noaptea, după ce copiii mei se duc la culcare, stau pe e-mailuri. Primesc mesaje toată ziua și asta este șansa mea să le răspund. Și în weekend trimit o grămada de e-mailuri. Aloc două săptămâni pe an numai pentru a citi (mailuri), fără să fiu întrerupt de nimic. 

Stau singur și mă gândesc la viitor și lumea îmi trimite chestiuni să citesc în ceea ce se numește «săptămâna de gândire». În jur de 25% din timpul când sunt afară călătoresc și mă întâlnesc cu clienți, în Europa, Asia și mă ajută să înțeleg: ne-am stabilit prioritatile corecte, oamenii răspund bine la ele sau vor să facem ceva mai bun?".  

                                                              

3. Învață de la concurenți și apreciază-i! 

"El (Steve Jobs, n.r.), cu micul său background ingineresc arată că designul te poate conduce în direcția bună și a scos produse fenomenale. Se pricepea la brand. Avea un simț al intuiției în marketing care era uimitor".

4. Uneori, schimbarea este necesară. 

"Nu poți să tot faci același lucru pe care l-ai facut și înainte. Trebuie să îți folosești aptitudinile și să ataci noi frontiere. De exemplu, interfața grafică era separată de sistemul de operare, iar acum vine împreună cu sistemul de operare. Netscape s-a gândit să transforme browserul de internet într-un sistem de operare, iar noi am luat sisteml nostru de operare și am construit un browser într-o manieră mai bună".

5. Crede în viziunea ta! 

"Microsoft a venit cu conceptul Windows încă din anul 1983. Și azi principalele softuri pentru utilizatori s-au mutat în mediul Windows. Este incredibil cum aplicațiile noastre puternice, ca Word, Excel, PowerPoint, au fost adoptate. Nu e vorba numai de aplicațiile Microsoft. Chiar și alte companii vin cu ceva nou la aplicațiile Windows. În fiecare săptămâna vedem inovație. Am prevăzut asta cu mult timp în urmă, iar acum trăim viitorul".

6. Să-ți placă orice ai face! 

"Cheia este să-ți placă tot ceea ce faci zi de zi. Și pentru mine cel mai plăcut e cp lucrez cu oameni deștepți, să lucrezi la noi probleme".

7. Angajează cei mai buni oameni și inovează în fiecare zi! 

"Ne gândim mereu: ce lipsește, care este feedback-ul clientului la care trebuie să fim mai atenți, cum menținem ritmul inovării foarte, foarte înalt, cum ne asigurăm că angajăm oamenii cei mai buni. Și focalizarea pe acestea ne-a ajutat să atingem toate performanțele pe care le-a avut această companie. 

Internetul este un bun exemplu. Și trebuie să ne gândim cum îmbrățișăm tot ceea ce este mai bun în internet și să recunoaștem neajunsurile și să ne asigurăm că diminuăm din lucrurile care țin lumea departe de internet".

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/15431/avocati-luati-aminte-7-reguli-pentru-succes-de-la-bill-gates.html