» Pamflet
28.07.2016 | Alexandra GORDEA
«INM-monii» vor avea rolul de a-i obișnui pe candidați cu membrii comisiei de la proba interviului
«INM Go», cea mai recentă aplicație pentru candidații în magistratură
Se spune că "românul s-a născut poet". Noi credem că e mai mult de atât: numeroase invenții pălesc în fața imaginației poporului nostru. De aceea, cea mai recentă "inovație" a apărut în mod firesc, după ce un număr foarte mare de aspiranți la titlul de magistrat s-au plâns de examenul ce va avea loc în luna septembrie. «INM Go» va revoluționa orice metodă de studiu.

Un tânăr absolvent de Drept, după ce a trăit pe propria piele emoțiile examenului de intrare în magistraură de câteva ori bune - să tot fie 7-8 - a decis că trebuie să facă ceva pentru ca "nenorocitele alea de grile să-și mai piardă din forța asupra minții noastre". Așa a luat naștere aplicația «INM Go».

În ce constă acest "joc"?

"Concret, după ce ți-ai instalat aplicația și ți-ai creat un cont, ești notificat din minut în minut că ai nouă o grilă de rezolvat. Dacă aplicația simte că te uiți ca «mâța-n calendar» la grilă, atunci primești niște indicii unde ai putea găsi răspunsul: articolul din Cod. 

Dacă nici după aceasta nu dai un răspuns sau soluționezi greșit grila, atunci aplicația îți oferă și mai multe indicii: tratat, pagină, notă de subsol, lucrare de doctorat a celui care a creat grila etc. Mai mult, dacă ai strâns un anumit număr de credite, aplicația te trimite și la o «vânătoare» de opinii, indicându-ți locul unde poți găsi alți «pierduți» ca tine, care dezbat exact aceeași grilă, la acel moment", a declarat "inventatorul" aplicației pentru Avocatura.com.

Așadar, cei care știu că, oricât de mult au parcurs și dezbătut diversele grile ce s-au dat la examenele anterioare, tot întâmpină probleme în soluționarea acestora, aplicația «INM Go» este soluția pentru o asimiliare mai ușoară a răspunsurilor la grile. Nu neapărat a informației juridice, dacă ne întrebați pe noi.

"Creatorul" aplicației lucrează acum la un prototip al aplicației prin intermediul căruia cei care trec de primele două probe să facă față și mai bine probei finale: interviul. 

"Mă gândesc să creez niște «INM-moni» care să imite aproape de perfecțiune membrii comisiei - aspect, voce, atitudine -, astfel încât candidații să fie cât mai obișnuiți cu «balaurul» din fața lor. De asemenea, cu cât candidatul va răspunde la întrebări cât mai pe placul unui membru, cu atât acesta va deveni din ce în ce mai captiv într-un fel de «cușcă», candidatul având astfel șansa să se răzbune pentru chinul la care a fost supus", și-a încheiat tânărul candidat pledoaria.

Candidații la Barou privesc cu invidie această "invenție". Sursele spun că aceștia au și ei în lucru o aplicație - "BAROU Go", doar că le este foarte greu (chiar și creatorilor ei) să găsească răspunsuri pentru anumite grile de la Procedură Civilă pentru a putea lansa aplicația...

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/15426/-inm-go-cea-mai-recenta-aplicatie-pentru-candidatii-in-magistratura.html