15.07.2016 | Alexandra POPA
Procurorul Radmacher s-a adresat secției de contencios administrativ și fiscal din cadrul ÎCCJ
Hotărâri CSM anulate în instanță de o procuroare supărată că nu a fost primită la un concurs
În toamna anului trecut, un magistrat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud și-a depus candidatura pentru funcția de prim procuror militar adjunct la Parchetul Militar Cluj. Comisia de organizare a concursului pentru numirea în funcții de conducere a procurorilor i-a respins cererea de înscriere pe motiv că nu este ofițer activ în cadrul MAI. Procurorul Carmen Radmacher nu s-a lăsat și a mers până la Înalta Curte. Prin ce "peripeții" a trecut magistratul în "anevoiasa" călătorie până la ÎCCJ nu e greu de-nchipuit... Oare a meritat?

În septembrie 2015, procurorul Carmen Radmacher de la Parchetul Judecătoriei Năsăud s-a înscris la concursul pentru funcÈ›ia de prim procuror militar adjunct la Parchetul Militar Cluj.

Comisia de organizare a concursului pentru numirea în funcÈ›ii de conducere a procurorilor, ce a avut loc în perioada 18 septembrie - 16 decembrie 2015, i-a respins cererea de înscriere prin hotărârea nr. 5 din 15 octombrie 2015.

Împotriva acesti hotărâri, magistratul a formulat contestaÈ›ie la SecÈ›ia pentru procurori din cadrul CSM , care i-a respins-o prin hotărârea nr. 547 din 21 octombrie 2015.

Carmen Radmacher a mers mai departe cu contestaÈ›ie la plenul CSM. Acesta i-a respins contestaÈ›ia prin hotărârea din 27 octombrie.

Ulterior, Radmacher s-a adresat secÈ›iei de contencios administrativ È™i fiscal din cadrul Înaltei CurÈ›i de CasaÈ›ie È™i JustiÈ›ie.

Potrivit legii 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, contestaÈ›ia în instanță suspendă hotărârile CSM, astfel că Radmacher a fost primită la concurs sub condiÈ›ia admiterii contestaÈ›iei de către ÎCCJ, fiind singurul candidat.

Întrucât a obÈ›inut media finală 8,46 a fost declarată admisă. Dar tot nu a fost numită încă în funcÈ›ie.

Citește mai multe pe Clujust!

 

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/15380/hotarari-csm-anulate-in-instanta-de-o-procuroare-suparata-ca-nu-a-fost-primita-l.html