» Alegeri
13.07.2016 | Avocatura.com
Componența Curții Constituționale a României a fost înnoită
Noii judecători CCR au depus jurământul de învestitură în funcție
Odată cu expirarea mandatelor lui Augustin Zegrean, Tudorel Toader și Valentin Puskas, Curtea Constituțională a României a declanșat procedura de numire a trei noi judecători. Livia Stanciu, Attila Varga și Marian Enache sunt cei 3 "mușchetari" care vor avea, pentru 9 ani, funcția de judecător la CCR. Pentru "a-și intra în drepturi", aceștia au depus miercuri, 13 iulie, jurământul de învestitură în funcție.

La ceremonia care a avut loc la Palatul Cotroceni au participat vicepreședinții Senatului și Camerei Deputaților Teodor Atanasiu și Florin Iordache, vicepremierul Vasile Dîncu, judecători ai CCR și consilieri prezidențiali.

Livia Stanciu a fost desemnată judecător la CCR de președintele Klaus Iohannis, Attila Varga - de Camera Deputaților, iar Marian Enache - de Senat. Ei vor avea un mandat de nouă ani.

După înnoirea componenței Curții, cei nouă judecători vor trebui să își aleagă președintele pentru următorii trei ani, potrivit Agerpres.

CCR a declanșat procedura de numire a trei noi judecători având în vedere că miercuri expiră mandatele lui Augustin Zegrean, Tudorel Toader și Valentin Puskas.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/15368/noii-judecatori-ccr-au-depus-juramantul-de-investitura-in-functie.html