» Cariere
06.07.2016 | Alexandra GORDEA
Felicitări, stimați avocați, pentru deschiderea și atitudinea Dvs.!
Avocații clujeni știu ce vor: SUCCES ÎN CARIERĂ! Află de ce au cerut în cor participanții la seminarul "Reușita în avocatură" ("Construiește-ți Cariera") să ne reîntoarcem la Cluj
"A fost mai bine decât ne așteptam!" au fost primele cuvinte care ne-au venit în minte după primul seminar "Reușita în avocatură" ("Construiește-ți Cariera") de la Cluj, care a avut loc marți, 5 iulie. Aproximativ 30 de avocați, unii la început de drum, alții cu dosare grele "în spate", au debordat de energie, curiozitate și implicare pe tot parcursul conferinței. Până la urmă, nu degeaba se spune "Banatu-i fruncea și Ardealu-i mintea!".

Cocheta sală de evenimente de la Intesa Training din Cluj-Napoca a fost neîncăpătoare pentru avocații clujeni care l-au primit cu "brațele deschise" pe avocatul Romeo Cosma, inițiatorul programului "Reușita în avocatură" și fondatorul Avocatura.com.

Informațiile (destul de "prețioase", după cum ne-au spus-o chiar participanții la seminar) au dat naștere multor întrebări, dar și unor inițiative demne de urmat.

Dar, cum știm că "lauda de sine nu miroase a bine", cel mai bine îi lăsăm pe domniile lor să vă spună ce au simțit și învățat la primul workshop "Reușita în avocatură" ("Construiește-ți cariera") de la Cluj.

Sonia Almaș, avocat din 2009

"Mi s-a părut foarte interesant evenimentul. Cu privire la ceea ce voi pune în practică cu siguranță această variantă de branding al cabinetului, având în vedere faptul că de unele informații de genul acesta chiar aveam nevoie.

Mi s-a părut foarte util. Deși au fost destul de multe informații, cred că am rămas cu unele lucruri care pot fi aplicate în practică, așa cum spunea și domnul avocat (Romeo Cosma, n.r.), chiar de mâine. Mă refer la relația cu clienții, la modul în care ne prezentăm. Chiar am luat legătura cu domnul avocat pentru niște articole de specialitate pe Avocatura.com. 

Până acum nu am mai avut de-a face cu astfel de informații și, sincer, pentru avocatură, acest branding mi se pare ceva nou. Chiar dacă până acum am considerat că brandingul nu ar avea de ce să fie aplicabil avocaturii. Sau, mă rog, cel puțin avocaturii individuale."

Adela, avocat din 2009

"Mie mi-a plăcut foarte mult seminarul. Și, practic, a fost primul astfel de seminar care se focusa pe modalitatea de promovare a avocatului și de găsire de clientelă. Știm cu toții că majoritatea conferințelor și seminariilor care se organizează pentru noi se bazează strict pe cunoștințe juridice, pe diverse probleme care privesc intrarea în vigoare a Codurilor și așa mai departe. 

Mi-a plăcut foarte mult de domnul Cosma, mi s-a părut o persoană foarte onestă și, cumva, am fost surprinsă pozitiv, pentru că mă gândeam că o să aibă un pic așa o «atitudine de București», pe care noi, la Cluj, o percepem destul de puternic câteodată (râde)... Dar, am constatat că nu a fost absolut deloc ceva de genul acesta.

Mie mi s-au părut foarte utile și informațiile, și voi încerca să le pun în practică. Și ceea ce mi-a plăcut foarte mult este faptul că a fost așa o discuție liberă, și am continuat să discutăm și după ce s-a finalizat seminarul.

Nu au fost deloc patru ore irosite. Dimpotrivă. Chiar discutat după cu un coleg de-al meu că a fost interesant, adică nu a fost genul de conferință la care mergi și nu mai poți de plictiseală, și vrei să pleci cât mai repede."

Silviu Viorel Olariu, avocat din 2014

"Informațiile au fost foarte relevante și mi s-a părut plăcut cum a fost discuția, s-au discutat chestiuni practice. Deci, chiar a fost foarte ok și nu mă așteptam să fie astfel. Am auzit că vor mai fi și alte conferințe, dar încă nu se știa exact când anume. 

Am mai fost și la alte conferințe și nu a fost așa interesant. Au fost foarte plictisitoare. 

Nici nu am mai avut parte de astfel de informații despre branding. Celelalte conferințe la care am mai participat priveau mai multe date despre examenul de definitivat sau despre profesie, dar altfel.

Sper să pun în practică ceea ce am aflat ieri, problema este că - fără să încerc să invoc un motiv - sunt un pic cam tânăr și mai am nevoie de experiență, trebuie să mai pun niște lucruri la punct. Nu zic că nu voi încerca, dar va dura."

Eugenia Corina Popa, avocat din 2002

"Din păcate, și sincer regret că nu am avut posibilitatea să rămân până la sfârșit. Eu am participat numai la prima parte, aproximativ o oră și jumătate. Mi s-a părut interesant, mi s-a părut că este ceva nou, în sensul că se analizează din interior munca de avocat.

Și ca sugestie, cu toate că sunt convinsă că probabil domnul avocat Cosma a abordat problemele acestea în cea de-a doua parte, parcă aș pune un pic de accent pe latura personală a avocatului, mai exact cultură generală, calități umane, caracter și așa mai departe. Contează totuși și acestea. Eu zic că ar ridica nivelul muncii, de fapt prestigiul avocatului.

Cât privește punerea în practică a informațiilor, eu i-am și zis domnului avocat că am mașină germană și mă grăbesc acasă să-mi fac site-ul (râde). Glumă, glumă, dar cu un grăunte de adevăr!"

Roxana Ștef, avocat din 2013

"Voi pune informațiile în practică. O parte dintre ele le mai găsisem în cărți, de exemplul cartea «Secretul succesului». Foarte interesant a fost. Și mi-aș dori o continuare, după cum i-am transmis și domnului avocat Cosma. De fapt, toți colegii i-am spus că am dori o continuare a acestui proiect, în ideea de a fi dezvoltate temele.

Nu am mai auzit de astfel de informații, în Cluj nu prea se organizează conferințe cu aceste teme. Chiar mă gândeam ieri că era util un astfel de curs în cadrul INPPA-ului sau o colaborare cu Baroul pentru așa ceva. Ar fi foarte util, mai ales pentru cei care intră în avocatură, pentru stagiari. 

Sigur voi încerca să pun în practică ceea ce am aflat ieri. Mi-a dezvoltat încrederea cumva.

Aș vrea din nou să specific că mi-ar plăcea să se continue și pe zona noastră dezvoltarea acestui proiect. Poate și cu implicarea baroului. Ar fi ideal."

Cora Taflan, avocat din 2013

"Au fost informații foarte relevante. Chiar dacă nu am apucat să stau decât la prima parte, pentru că aveam întâlnire cu un client, mi s-a părut foarte util. Mai ales informațiile cu privire la promovarea în mediul virtual. 

Am mai auzit până acum de branding, dar cred că tot de la dumneavoastră. Îmi amintesc că mai văzusem schița respectivă pe Avocatura.com... Cu siguranță voi încerca să pun în practică ceea ce am aflat ieri."

Camelia Rus, avocat și mediator din 2010

"Chiar foarte util mi s-a părut seminarul, foarte practic. Mai ales, că în acest segment nu am mai auzit până acum de branding. Mi s-au părut interesante discuțiile acestea despre branding în avocatură, direcțiile de urmat, de implementat. 

Eu cu siguranță voi încerca să pun în practică ceea ce am aflat ieri. Am fost la un moment dat în concediu de creștere copil și când m-am reîntors am găsit altfel piața, iar clienții, lipsă... De aceea, eu cred că astfel de informații pot schimba această situație. Eu chiar am să încerc să le pun în practică și poate voi avea un rezultat, că până acum... 

Legat de ceea ce mi-aș dori pe viitor, știu că domnul Romeo Cosma spunea la un moment dat de un set de întrebări referitoarea la activitatea aceasta de branding. Ar fi foarte util dacă ne-ar fi trimise pe email, să le facem și noi..."

Mihaela, avocat din 2009

"Ce să vă spun?! Mi-a plăcut tot! A fost extrem de interesant. Chiar foarte, foarte bine venită tema. Prezentarea a fost foarte bună, foarte explicit domnul avocat. A fost excelent. Nu am mai avut până acum de-a face cu astfel de informații, deci chiar au fost niște elemente de noutate pentru profesia noastră, de asta v-am și zis că a fost extrem de interesant.

Da, mă gândesc în perspectivă să aplic informațiile primite. Eu sunt într-o perioadă în care nu am mai profesat de ceva vreme și tocmai asta m-a și împins să particip - dorința de a mă reactiva, ca să zic așa.

Mi-aș dori să se continue. Domnul avocat chiar spunea că în mod normal ar trebui să se și intre mai mult în detalii. De aceea, ne-am dori foarte mult să se facă în continuare niște workshop-uri la Cluj. Noi chiar i-am sugerat ieri, poate chiar să și scrie despre lucrurile acestea și să le publice, să putem avea astfel acces la ele."

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/15338/avocatii-clujeni-stiu-ce-vor-succes-in-cariera-afla-de-ce-au-cerut-in-cor-partic.html