» Barouri
30.05.2016 | Alexandra POPA
Avocații clujeni au îndurat arșița de afară și au mărșăluit în robe
Cum a fost PROTESTUL AVOCAȚILOR DE LA CLUJ - Decanul Baroului: "Marșul a avut un impact semnificativ, cel puțin după numeroasa presă participantă"
Săptămâna trecută aflam de "Marșul tăcerii" al avocaților din Baroul Cluj. Luni, 30 mai, 150 de avocați, îmbrăcați în robe, au "defilat" în fața Palatului de Justiție din Cluj. Aceștia au ținut să-și apere profesia, atât de "atacată" în ultimul timp, chiar de către ministrul Justiției.

Afirmațiile făcute de ministrul Justiției, referitor la noile modificări aduse Legii 51/1995, au deranjat "breasla avocaților" și au provocat reacții în lanț. După ce Raluca Prună a afirmat că noul proiect ar oferi "imunitate absolută" profesiei, avocații clujeni au ieșit în stradă și au protestat în liniște pentru o jumătate de oră.

Inițiativa Baroului Cluj a fost catalogată drept un gest de normalitate, după cum a afirmat recent Decanul Baroului, pentru Avocatura.com: "Noi, avocații, trebuie să fim o voce în societatea civilă, pentru că avocații sunt cei care de fapt apără orice om ce are probleme de natură penală sau civilă".

"Marșul a avut un impact semnificativ, cel puțin după numeroasa presă participantă - televiziuni, online și presă scrisă, cât mai ales dupa relatările din presă", a mai susținut avocatul Mircea Pop, pentru Avocatura.com. 

Avocații prezenți la manifest s-au arătat indignați de această "anti-campanie", mesajele afișate la protest fiind evidente: "Tăcerea avocaților = păstrarea secretului profesional".

Citește mai multe pe Clujust.ro!

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/15172/cum-a-fost-protestul-avocatilor-de-la-cluj-decanul-baroului-marsul-a-avut-un-imp.html