» Pamflet
18.02.2016 | Alexandra GORDEA
Avocații sunt revoltați de măsurile abuzive luate de către autorități: `Nu se poate ca niște simpli muncitori, niște «găozari» de inspectori, să pună astfel pumnul în gura presei`
AVOCAȚII IES ÎN STRADĂ: "Nu înțeleg cum de prietenii noștri din media nu ne-au abordat până acum. Și ce dacă există o decizie a instanței?! Nu degeaba suntem numiți «băieții» deștepți ai Dreptului. Se găsea ceva..."
Societatea românească cunoaște un declin fatidic: în plin capitalism o societate pe acțiuni este evacuată în baza unei decizii judecătorești... Președintele, Executivul, Biserica și Justiția sunt îngrozite de abuzurile ce se desfășoară chiar sub ochii lor. "Supuși" ai dreptății, avocații nu puteau rămâne pasivi, luând astfel atitudine prin organizarea unui miting de amploare.

AvocaÈ›ii reacÈ›ionează. Ca urmare a abuzurilor (de)săvârÈ™ite de către inspectorii ANAF față de o renumită televiziune (cvasi-publică-de-stat), care se vede nevoită să elibereze sediul în care activează, reprezentanÈ›ii celei mai nobile profesii liberale au decis să se alăture demersurilor iniÈ›iate de către mai marii Statului.

AÈ™a se face că instanÈ›ele din România au fost astăzi golite de "substanță È™i caracter". Nicio cauză nu a mai prezentat interes pentru magistraÈ›i, mai ales că nu È™tiau ce (È™i cum) anume urmează să judece, nemaifiind informaÈ›i la prima oră de către televiziunea "abuzată".

"Și noi suntem o putere in Stat È™i nu trebuie să stăm cu mâinile în sân. Dacă PreÈ™edintele, premierul, chiar È™i clericii iau atitudine față de acest abuz, È™i avocaÈ›ii trebuie să sprijine sărmana televiziune. Nu se poate ca niÈ™te simpli muncitori, niÈ™te «găozari» de inspectori, să pună astfel pumnul în gura presei", a declarat un reprezentant al avocaÈ›ilor exclusiv pentru Avocatura.com.

AvocaÈ›ii - lanÈ› (in)uman în jurul clădirii care găzduieÈ™te sediul televiziunii abuzate

Potrivit unor surse (judiciare), avocaÈ›ii vor organiza un miting de amploare joi, în faÈ›a sediului din care televiziunea cu pricina este evacuată în baza unei hotărâri judecătoreÈ™ti. ParticipanÈ›ii la protest vor face un lanÈ› (in)uman în jurul clădirii, urmând ca lanÈ›ul să se extindă până unde va fi nevoie È™i Legea o va impune.

DemonstraÈ›ia mai vizează È™i boicotarea administraÈ›iilor financiare, avocaÈ›ii susÈ›inând că "ANAF-ul ar trebui să aibă grijă, pentru că fără dările noastre vor muri de foame. Sau vrea să nu mai declarăm nici puÈ›inul pe care îl declaram până acum?".

Mai mult, profesioniÈ™tii în Drept au ameninÈ›at că nu vor deschide televizorul până când televiziunea evacuată nu îÈ™i va găsi un loc călduÈ› È™i propice desfășurării serviciilor media de calitate cu care a obiÈ™nuit populaÈ›ia României.

"Nu înÈ›eleg, totuÈ™i, cum de prietenii noÈ™tri din media nu ne-au abordat până acum ca să nu se mai ajungă la această situaÈ›ie «penibilă». Și ce dacă există o decizie a instanÈ›ei?! Nu degeaba suntem numiÈ›i «băieÈ›ii» deÈ™tepÈ›i ai Dreptului. Se găsea ceva... Mereu se găseÈ™te ceva...", a susÈ›inut intrigat un avocat, pentru Avocatura.com.

Oamenii se aÈ™teaptă ca mitingul avocaÈ›ilor să paralizeze traficul în zona Băneasa. Dar È™i activitatea instanÈ›elor, a parlamentarilor, a Guvernului, a PreÈ™edenÈ›iei È™i a BOR-ului. În definitv, totul se învârte în jurul unui avocat. Sau, mai corect spus, toÈ›i se învârt în jurul unui avocat...
 

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/14710/avocatii-ies-in-strada-nu-inteleg-cum-de-prietenii-nostri-din-media-nu-ne-au-abo.html