02.02.2016 | Mihaela GÃŽDEI
În cazurile cu adulter, nu înseamnă că în urma divorțului, partenerul înșelat obține cele mai multe bunuri la partaj
6 sfaturi de la avocații de divorțuri
Avocații specializați în divorțuri au realizat, în urma experienței din practică, o listă cu sfaturi pentru cupluri: cum să-ți faci căsnicia să funcționeze și, în același timp, să economisești bani. "Nunțile sunt scumpe, dar divorțurile sunt și mai scumpe", susțin specialiștii.

1. Hobby-urile care necesită cheltuieli trebuie discutate. "Cei mai mulÈ›i nu înÈ›eleg cât este de important ca soÈ›iile să aibă cheltuieli similare cu cele ale soÈ›ilor. Chiar dacă oamenii se mai schimbă, îÈ›i începi căsnicia cu stângul dacă te aÈ™tepÈ›i ca soÈ›ia, obiÈ™nuită până acum să cheltuiască mult, să se oprească din a merge la shopping imediat ce se întoarce din luna de miere", a explicat Joslin Davis, preÈ™edintele American Academy of Matrimonial Lawyers. 

2. È˜i salariul tău s-a căsătorit, să È™tii - Chiar dacă alegi să păstrezi separat contul cu salariu, căsnicia tot implică un "parteneriat financiar". AvocaÈ›ii susÈ›in că, financiar vorbind, căsătoria este o unitate economică formată din doi pioni. ÎmpărÈ›iÈ›i datoriile È™i facturile, deci împărÈ›iÈ›i È™i bunurile È™i conturile, mai ales dacă se ajunge la divorÈ›.

3. Păstrează-È›i propria linie de credit - "Dacă ai autonomie în privinÈ›a unui cont, te asiguri că poÈ›i face un împrumut fără a avea nevoie de soÈ›ie sau de soÈ›. Să fie, în caz că se ajunge acolo", a punctat Andrew Samalin, preÈ™edintele AsociaÈ›iei pentru Planificare Financiară în Caz de DivorÈ›. 

4. Procesele de divorÈ› sunt lungi È™i scumpe - E adevărat, nunÈ›ile sunt scumpe. Dar divorÈ›urile sunt È™i mai "scumpe". Chiar dacă fiecare situaÈ›ie este diferită, se poate ca un divorÈ› să fie finalizat într-un an, iar toată "distracÈ›ia" poate costa 5000 sau chiar 15.000 euro (!). 

5. Dacă soÈ›ul / soÈ›ia te înÈ™ală, nu primeÈ™ti chiar totul - În cazurile cu adulter, nu înseamnă că în urma divorÈ›ului, partenerul înÈ™elat obÈ›ine cele mai multe bunuri la partaj. Banii È™i proprietățile sunt împărÈ›ite tot în mod egal. 

6. Avocatul nu este È™i terapeut - Când clienÈ›ii se întâlnesc cu avocaÈ›ii lor de divorÈ›, cei dintâi vor să îÈ™i spună toată povestea. Unele aspecte sunt chiar irelevante pentru procesul de care se ocupă avocatul. Morala: mergi la un psiholog înainte de a merge la avocat, unde trebuie să spui totul la obiect. 
 

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/14602/6-sfaturi-de-la-avocatii-de-divorturi.html