» Arhivă
01.02.2016 | Melania MAHA
Avocatul Gabriel Grigoraş:`Cea mai mare barieră a fost până am reuşit să-mi fac un nume pe piaţa avocaturii din România`
Gabriel Grigoraş: "Cred că pasiunea pentru profesie ar fi reţeta succesului"
Dedicarea si consecvenţa cu care îşi exercită profesia i-au adus avocatului Gabriel Grigoraş multe satisfacţii pe plan profesional. Casa de avocatură "Grigoraș & Partners" a fost premiată, la un eveniment ce a avut loc pe 21 ianuarie 2016, cu cea mai prestigioasă distincţie de excelenţă şi diplomă de apreciere pentru contribuţii în ceea ce priveşte promovarea culturii juridice.

Am întâlnit până acum, atât în viața personală, cât și în viața profesională, oameni diferiți în ceea ce privește raportarea la succes. Am văzut persoane care îşi îndeplinesc obiectivele personale şi / sau profesionale cu zâmbetul pe buze și altele care, deşi îşi îndeplinesc obiectivele, trăiesc constant sentimentul de insuficiență. Care profesează într-un domeniu din... nevoie. Ne-am gândit să stăm de vorbă cu diverşi avocați pentru a afla povestea din spatele alegerii făcute, ce sfaturi au pentru tinerii aspiranți ori proaspeții practicanți, precum și părerea lor despre imaginea profesiei de avocat în România.



Avocatura.com: Provocări? Care a fost cea mai mare barieră pe care a trebuit să o treceţi în drumul spre succesul profesional din prezent?

Gabriel Grigoraş: Cea mai mare barieră a fost până am reuşit să-mi fac un nume pe piaţa avocaturii din România, până a început să mă cunoască lumea. Au fost anumite succese profesionale, lumea a auzit de ele, clienţii m-au căutat şi au fost mulţumiţi de serviciile noastre. Cred că cel mai greu lucru în această profesie este să îţi construieşti un nume. Până la momentul la care am avut un nume pe piaţa avocaturii a fost destul de greu să se aşeze şi să funcţioneze lucrurile.

Avocatura.com: Decepţii?

Gabriel Grigoraş: Nu am avut decepţii în această profesie. Insuccesul într-un proces nu-l pot numi decepţie, el face parte din această profesie.

Avocatura.com: Dacă ar fi să schimbaţi ceva în trecutul Dvs. profesional ce ar fi?

Grigoraş: Clar, dacă ar fi să schimb ceva, aş fi intrat în profesie mai devreme. Nu aş mai fi pierdut timpul cu Facultatea de Utilaj Tehnologic şi cu alţi doi ani de stagiatură, ca inginer stagiar. Aş fi urmat Facultatea de Drept şi aş fi intrat direct în profesia de avocat.

Avocatura.com: Cum decurge o zi pentru Dvs.? Câte ore lucraţi în medie?

Gabriel Grigoraş: La noi, diferă foarte mult zilele, în funcţie de client, în funcţie de procesele pe care le avem. Fiecare proces este diferit de celelalte. În medie, se lucrează cam 10-12 ore pe zi. Este impropiu spus câte ore lucrezi, pentru că de fapt lucrezi până finalizezi toate problemele clienţilor de care te-ai ocupat în ziua respectivă şi trebuie să pregăteşti ce ai de făcut a doua zi. Când ajung acasă de la birou, tot în faţa calculatorului stau, îmi verific email-urile, mai răspund la o întâmpinare, mai formulez un interogatoriu, mai vorbesc cu un coleg.

Avocatura.com: Ce vă motivează să perseveraţi?

 Clar, dacă ar fi să schimb ceva, aş fi intrat în profesie mai devreme. Nu aş mai fi pierdut timpul cu Facultatea de Utilaj Tehnologic şi cu alţi doi ani de stagiatură, ca inginer stagiar. Aş fi urmat Facultatea de Drept şi aş fi intrat direct în profesia de avocat.

(Avocatul Gabriel Grigoraș,

Baroul București)

Gabriel Grigoraş: În primul rând, mi-a plăcut profesia aceasta foarte mult şi, în al doilea rând, la un moment dat simţi nevoia să-ţi păstrezi numele. Nu este chiar foarte uşor să fii întotdeauna la nişte cote care să-ţi satisfacă toţi clienţii. Este destul de dificil, fiecare client este cu problema lui, sunt diferite tipologii de persoane. Nu este simplu să faci în aşa fel încât toată lumea să fie mulţumită.

Avocatura.com: Cum vă împărţiţi viaţa între activitatea profesională şi cea personală? Aţi reuşit să găsiţi un echilibru între cele două?

Gabriel Grigoraş: Nu am simţit niciodată că ar fi o problemă să am un echilibru între viaţa profesională şi cea personală. Soţia mea este tot jurist şi ne înţelegem unul pe altul, avem şi subiecte comune aşa încât lucrurile sunt în regulă din acest punct de vedere. Am reuşit să îmi conving şi fiica să urmeze Facultatea de Drept şi chiar este hotărâtă să studieze la această facultate, pentru că îi place.

Avocatura.com: Aveţi o formulă personală a succesului?

Gabriel Grigoraş: Pasiunea pentru profesie, seriozitatea şi perseverenţa, cam asta ar fi reţeta succesului.

Avocatura.com: Care ar fi principalele motive pentru care le-aţi recomanda oamenilor, tinerilor, să urmeze o carieră asemănătoare cu a Dvs.?

Gabriel Grigoraş: Pentru că este o profesie care tot timpul îţi oferă ceva nou, nu ai cum să intri în rutină. În fiecare zi sunt probleme noi, probleme interesante. Este o profesie care te ţine în formă tot timpul. Este o profesie foarte frumoasă.

Avocatura.com: Cinci calităţi pe care ar trebui să le aibă orice om de succes din domeniul juridic…

Gabriel Grigoraş: Pasiunea pentru profesie, perseverenţă, seriozitate, loialitate.

Avocatura.com: În ultimele decenii, avocatul a decăzut în ochii românilor. Sunteţi de acord cu această afirmaţie? Dacă da, cum credeţi că ar trebui schimbată imaginea avocaţilor în România?

Gabriel Grigoraş: Nu, nu sunt de acord, pentru că mie mi se pare că din contră, în ultima perioadă, avocatul a crescut ca statut profesional. Avocatura a început deja să fie percepută ca o profesie de elită în societate. Chiar aşa o percep. Deşi, la un moment dat, era în descreştere, dar mi se pare că, în ultimul timp, a reuşit să-şi redobândească valoarea. Cred că şi rolul pe care l-au avut avocaţii în viaţa socială au ajutat profesia să ajungă la statutul pe care îl merită.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/14586/gabriel-grigoras-cred-ca-pasiunea-pentru-profesie-ar-fi-reteta-succesului-.html