12.11.2015 | Teodor BURNAR
Şeful UNBR spune că fără curăţenie morală, avocatura este condamnată la `prăbuşire`
Avertismentul lui Gheorghe Florea: "Sunt şi la noi, la avocaţi, uscături - de regulă, mai nuanţate. Bagă verzii în buzunar, şi devin plini de verziciune" / "Fără curăţenie morală ne prăbuşim!"
Prezent la un eveniment la Roman, preşedintele Uniunii Naţionale a Barourilor din România, avocat dr. Gheorghe Florea, a satirizat câteva dintre cele mai criticate propensiuni ale confraţilor: lăcomia de bani şi apetenţa pentru infracţiune.

Întrebat despre avocaţii care încalcă legea, Florea a recunoscut cu autoironie şi umor că profesia are problemele ei în această privinţă:

"Sunt şi la noi, la avocaţi, uscături - de regulă mai nuanţate. Bagă verzii în buzunar, şi devin plini de verziciune."

"Şi la noi, pe Strada Avocaturii, umblă mulţi corupţi, sau suspecţi de corupţie", a mai spus preşedintele UNBR, prezent în Moldova pentru a-l onora pe vicepreşedintele instituţiei, Ioan Chelaru, ajuns la 35 de ani în profesie.

"Fără curăţenie morală ne prăbuşim!", a fost avertismentul lui Florea pentru mai tinerii lui confraţi, dar şi pentru colegii săi de generaţie.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/14115/avertismentul-lui-gheorghe-florea-sunt-si-la-noi-la-avocati-uscaturi-de-regula-m.html