» Pamflet
30.10.2015 | Teodor BURNAR
Avocaţii şi magistraţii, al dracu` de apropiaţi
SPECIAL - Avocaţii, procurorii şi judecătorii sărbătoresc Halloween-ul împreună: "E normal, Justiţia e horror. Ne-am îngrozit unii de alţii tot anul"
După un an în care avocaţii, procurorii şi judecătorii s-au îngrozit uitându-se la faţa Justiţiei româneşti, adică unii la alţii, cele două tagme profesionale au hotărât să petreacă cea mai specială şi diabolică noapte din an împreună. Este vorba de Halloween, unde toţi scheleţii vor ieşi din dulap, iar toţi acoperiţii îşi vor da mâna şi vor benchetui.

Avocaţii şi magistraţii au luat decizia de a petrece împreună noaptea de Halloween pentru că, spun ei, drăcoveniile care se petrec în justiţia românească şi la care sunt părtaşi îi fac al naibii de apropiaţi.

"Şi carta interprofesională pe care am semnat-o ne încurajează să socializăm, aşa că ce prilej mai bun să o facem decât noaptea de Halloween, când bântuie toate vrăjitoarele şi toţi acoperiţii? 

E normal, pentru că justiţia românească e horror. Ni se face părul măciucă numai când ne gândim că o să dăm nas în nas. În viaţa de zi cu zi, nu la petrecere! Doar ideea că stau la mâna unui judecător mă goleşte de viaţă", a declarat - livid - un avocat, pentru Avocatura.com.

 Personal, mă îngrozeşte incultura avocaţilor din noul val. Când eu fac o trimitere la Boris Pasternak, şi avocatul îmi spune că lui nu îi plac legumele, ce subiecte comune să mai avem, domnule?

(Judecător)

La rândul lor, magistraţii spun că petrecerea de Halloween cu avocaţii este o idee îngrozitoare.

"Personal, mă îngrozeşte incultura avocaţilor din noul val. Când eu fac o trimitere la Boris Pasternak, şi avocatul îmi spune că lui nu îi plac legumele, ce subiecte comune să mai avem, domnule?", s-a plâns un judecător mai erudit.

"Pe mine mă sperie frumuseţea tinerelor stagiare. Dacă ar fi după mine, le-aş ţine închise toată ziua la Procuratură, pentru interogare. Sunt obişnuite cu interogările - de sold", a declarat şi un procuror, înainte de a anunţa că sâmbătă se va costuma în Omul-Banană.

Se pare că şi fostul primar general al Bucureştiului, Sorin Oprescu, şi-a exprimat intenţia de a participa la petrecerea de Halloween a avocaţilor şi magistraţilor, unde putea să îşi hărţuiească nestingherit judecătorii cu un topor, însă a fost refuzat deoarece organizatorii nu îi puteau oferi bomboane de 25.000 de euro.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/14007/special-avocatii-procurorii-si-judecatorii-sarbatoresc-halloween-ul-impreuna-e-n.html