» Pamflet
15.10.2015 | Teodor BURNAR
Blocarea Facebook-ului a crescut deja productivitatea caselor de avocatură cu peste 30%
Grevă a PR-iştilor de la casele de avocatură bucureştene, după ce şefii le-au interzis Facebook-ul: "Ne-au lăsat fără obiectul muncii!"
PR-iştii de la cele mai importante case de avocatură din Capitală au intrat în grevă japoneză şi vor organiza în acest week-end un marş de protest pe ruta Piaţa Unirii - Universitate - Starbucks Victoriei.

Tristeţe mare la casele de avocatură bucureştene! După ce şefii marilor firme s-au prins că îi plătesc degeaba pe PR-işti de ani buni şi le-au restricţionat accesul la Facebook, Asociaţia PR-iştilor din Marile Case (APMC) a luat poziţie şi a emis un comunicat oficial - primul din istorie în care nu s-a lăudat cu nimic.

"Accesul la Internet este unul dintre drepturile garantate de Constituţie. Nu a României, ci a altor state dezvoltate. Chiar şi aşa, Asociaţia PR-iştilor a luat act cu stupoare de restricţionarea accesului la Facebook al membrilor noştri, pe care o considerăm o prigoană nemiloasă împotriva libertăţii de exprimare. Practic, am fost lăsaţi fără obiectul muncii!

Joi, încă din startul programului, adică imediat după pauza de prânz, PR-iştii din cele mai importante firme bucureştene vor intra în grevă japoneză, iar sâmbătă vom mărşălui către Starbucks Victoriei pentru a ne susţine cauza la un Caramel Macchiato. Îi aşteptăm pe toţi PR-iştii care se simt oprimaţi să ni se alăture. Nu excludem posibilitatea unui litigiu de muncă", se arată în comunicatul remis Avocatura.com.

 "Pur şi simplu nu ne mai permitem să plătim oameni care fac revista presei sau se uită la clipuri cu pisici.

(Managing Partner la o mare casă de avocatură)

De partea cealalată, şefii caselor de avocatură spun că măsura este perfect legală şi se impunea de cel puţin un deceniu.

"Pur şi simplu nu ne mai permitem să plătim oameni care fac revista presei sau se uită 8 ore la clipuri cu pisici. Ne-am prins că ceva este în neregulă când am văzut că 90% din traficul nostru era reprezentat de Facebook. Aşa că le-am blocat accesul la reţeaua de socializare, iar acum încercăm să aflăm la ce se pricep de fapt oamenii ăştia. În cel mai rău caz, ne-am făcut cu o secretară sau un şofer în plus", a declarat Managing Partner-ul unei importante firme din Capitală.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/13884/greva-a-pr-istilor-de-la-casele-de-avocatura-bucurestene-dupa-ce-sefii-le-au-int.html