30.09.2015 | Teodor BURNAR, Mihaela GÎDEI
Ana Diculescu-Șova: `E foarte important ca principiile, în aplicare, prin subiecții care le aplică, prin entități până la ultima celulă de avocat - avocat stagiar - să ia ființă` FOTO: Bogdan LECCA
EXCLUSIV - Ana Diculescu-Șova, despre noua conducere a avocaturii din Capitală: "Ion Dragne era previzibil să fie Decan. El reprezintă o continuitate și, în același timp, o nouă abordare"
În cadrul unei discuții cu Avocatura.com, Ana Diculescu-Șova, Senior Partner la NNDKP, a vorbit despre cum vede noua conducere a avocaturii - cea a UNBR și cea a Baroului București, dar și despre ce așteptări are de la aceste organe ale profesiei.

Avocatul Ana Diculescu-Șova consideră că în privința alegerilor din acest an se observă "o schimbare și o continuitate"

"La Decanat, Ion Dragne era previzibil să fie Decan. El reprezintă o continuitate pentru că el a fost fost prodecan, dar în același timp și o nouă abordare, care e specifică nu numai lui ca persoană sau ca personalitate în profesie, o nouă concepție – el este, totuși, reprezentantul unei firme de avocatură remarcabile. Și, în același timp, un Consiliu care s-a diversificat foarte mult. Ca un devenit înțelept consilier al celor tineri, constat și că s-a schimbat componența din punct de vedere al vârstei.

La Uniune, din nou, sigur, a rămas o continuitate în toate proiectele președintelui Gheorghe Florea, continuitatea proiectelor lui, dar susținut, iarăși, de o echipă crescută de dânsul și de noi, de toți. Cumva, nu numai declarativă, în ceea ce vrea să modifice, pentru că ei dădeau semne de implicare în a mișca un pic inerțiile încă înainte de alegeri. 

Deci eu nu pot să văd alegerile din avocatură decât din perspectiva unui om care speră ca ceea ce spun că fac, fac. Nu pot să facă lucruri fabuloase, pentru că nu sunt de făcut lucruri fabuloase. O să văd, probabil la Consiliu, o să urmăresc ca orice avocat implicat, dacă protocoalele pe care le-am încheiat sau sunt încheiate între UNBR și celelalte instituții din sistem vor căpăta și viață la nivel de avocat.

E foarte important ca principiile, în aplicare, prin subiecții care le aplică, prin entități până la ultima celulă de avocat – avocat stagiar – să ia ființă. Acest lucru va fi una dintre provocările pe care le voi urmări. Sunt atât de obișnuită cu alegerile, încât nu mi se pare nimic deosebit, dar mi se pare important că lucrurile stau așa", a explicat Diculescu-Șova. 

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/13773/exclusiv-ana-diculescu-sova-despre-noua-conducere-a-avocaturii-din-capitala-ion-.html