23.06.2015 | Mihaela GÎDEI
Cristian Domocoș, Decanul Baroului Bihor
VIDEOINTERVIU - Cristian Domocoș, Decanul Baroului Bihor: "Evident că urmăresc Avocatura.com. Pur și simplu cred că materialele acoperă toată plaja de interes pentru avocați"
Avocatul Cristian Domocoș, Decanul Baroului Bihor, a vorbit, în cadrul unui videointerviu realizat de Avocatura.com cu prilejul Congresului Avocaților, despre problemele cu care se confruntă profesia.

Avocatura.com: Domnule Decan, ce s-a schimbat în viața Baroului Dvs. de la ultimul Congres?

Cristian Domocoș: De la Congres, lucrurile s-au schimbat și în bine, și în rău, odată cu evoluția societății. Credem noi că, la nivel de Barou, am reușit să rezolvăm o parte din problemele cu care ne confruntam, în raport cu instanțele, cu parchetele. În rău – viața economică României ne afectează pe toți, incertitudinea legislativă, anumite inițiative ușor deplasate ale guvernanților asupra cărora revin înainte de a le introduce în practică - tensionează, creează discuții neprincipiale între categorii profesionale. E puțin amatorism la nivel de conducere a țării.

Avocatura.com: Care sunt cele mai mari probleme cu care se confruntă avocatura în 2015?

Domocoș: Revin, problemele economice, încă problema avocaturii clandestine. Sperăm ca Înalta Curte să admită acel recurs în interesul legii, să traseze odată pentru totdeauna problema acestor pseudobarouri paralele. Și întărirea disciplinei, inclusiv în rândurile noastre. Acesta-i adevărul. Nu ne putem uita tot în ogrăzile altora, e nevoie să facem și în interiorul ogrăzii noastre puțină ordine.

Avocatura.com: Care este miza Congresului Avocaților și ce așteptări aveți de la noul președinte UNBR?

Domocoș: Acum cred că e mult spus miza. E un Congres electiv, e un Congres în care se reîmprospătează conținutul, membrii Consiliului. Noul Consiliu va alege președintele, ne dorim... e impropriu spus "ne dorim altceva de la președinte decât trebuie să facem noi". În fond și la urmă, președintele e un organ executiv, care e în fruntea Consiliului. E în rolul nostru, al tuturor, să facem lucrurile să meargă.

Avocatura.com: Urmăriți Avocatura.com? Asupra căror teme ar trebui să ne concentrăm?

Domocoș: Evident că urmăresc Avocatura.com și nu cred că sunt în măsură să dau sugestii. Pur și simplu cred că materialele Dvs. acoperă toată plaja de interes pentru avocați.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/13128/videointerviu-cristian-domocos-decanul-baroului-bihor-evident-ca-urmaresc-avocat.html