» Arhivă
14.05.2015 | Sebastian RADU
Candidata pentru postul de consilier al Baroului București, avocatul Ramona - Mădălina Bercea, își dorește, printre altele, promovarea imaginii avocatului și a beneficiilor recurgerii la serviciile specializate ale acestuia, identificarea și stabiliriea unor măsuri care să ofere protecție avocaților, cât și realizarea unei bune comunicări între avocați și conducerea Baroului.
Ramona - Mădălina Bercea, despre candidatura pentru postul de consilier al Baroului București: " Este foarte important ca strategia inițială să aibă continuitate și susținere în vederea punerii în aplicare"
Avocatul Ramona - Mădălina Bercea, partener în cadrul SCA "Bercea, Dedu & Asociații", dorește, prin candidatura la postul de consilier al Baroului București, să îmbunătățească imaginea avocatului (bucureștean) și, cel mai important, să optimizeze comunicarea dintre avocați și instituția pe care dorește să o reprezinte.

"Promovarea imaginii avocatului și a beneficiilor recurgerii la serviciile specializate ale acestuia,  identificarea și stabiliriea unor măsuri care să ofere protecție avocaților, realizarea unei bune comunicări între avocați și conducerea Baroului, obținerea unor onorarii echitabile pentru avocații din oficiu, care în prezent sunt plătiți la un nivel nesatisfăcător și care nu reflectă complexitatea și volumul de muncă depuse", sunt doar câteva dintre obiectivele pe care Bercea și le-a propus și le-a expus, în exclusivitate, site-ului avocatura.com.

Avocatura.com: Care vi se pare că ar fi beneficiul "puterii" obținute în urma unui câștig?

Avocatul Ramona – Mădălina Bercea: Apreciind că vă referiți la o eventuală victorie în urma alegerilor din cadrul Baroului București, consider că între avocați și organele de conducere din cadrul Baroului nu există un raport de subordonare astfel încât Consilierul să beneficieze de "putere". Înainte de toate suntem colegi și suntem datori să ne acordam reciproc susținere, înțelegere  și respect.

 Deși spuneți că în orice domeniu există tentații, îndrăznesc să susțin că întotdeauna există o cale mai bună care te va feri de acestea.

(avocat Ramona - Mădălina Bercea)

Avocatura.com: Având în vedere că în orice domeniu există tentații, cum vă propuneți să vă păstrați strategia inițială și să nu deviați de la ea?

Bercea: Este foarte important ca strategia inițială să aibă continuitate și susținere în vederea punerii în aplicare. Deși spuneați că în orice domeniu există tentații, îndrăznesc să susțin că întotdeauna există o cale mai bună care te va feri de acestea.

Avocatura.com: Cum arată candidatul ideal în opinia Dvs.?

Bercea: Nu există un candidat ideal întrucât mă consider o persoană realistă și mă ghidez după principii clare, obiective și realizabile. Nu subestimez niciun candidat și sunt convinsă că indiferent de alegerea făcută de către avocații din Baroul București, cei care vor întruni cele mai multe voturi își vor folosi toate abilitățile în vederea  susținerii, promovării și dezvoltării acestei profesii dar nici nu vor neglija problemele reale cu care avocații se confruntă în exercitarea profesiei.

Avocatura.com: Pe care dintre candidații anunțați i-ați vota?

Bercea: Cred că este pentru prima dată când avem un număr foarte mare de candidați la conducerea Baroului București. Pe foarte mulți dintre aceștia îi cunosc ca fiind buni profesioniști, implicați în mod direct în numeroase proiecte ce vizează dezvoltarea profesiei noastre. În primul rând îi voi vota pe colegii mei: Carmen Agache, Mihnea Stoica, Bogdan Rădulescu, Cristian Ghiță și Cezar Bivolaru însă nu voi exclude niciunul dintre avocații care împărtășesc aceelași ideologii sau ale căror propuneri sunt convergente cu ale noastre și cu care am convingerea că le vom pune în aplicare.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/12792/ramona-madalina-bercea-despre-candidatura-pentru-postul-de-consilier-al-baroului.html