» Arhivă
13.05.2015 | Sebastian RADU
Rădulescu a vorbit, în exclusivitate pentru Avocatura.com, despre satisfacțiile unei funcții ce oferă autoritate dar și despre cum principiile bat, în cazul lui, constrângerile puterii pe care ar urma să o dețină.
Bogdan Rădulescu, despre funcția de consilier al Baroului București: "Să nu uiți niciodată de ce te-ai angrenat în această întreprindere a candidaturii, să nu uiți de ce ai și fost votat, să-ți ții firea în contextul greutăților sau al presiunilor"
Avocatul Bogdan Rădulescu consideră că este nevoie de o schimbare de substanță la nivelul Baroului București. Ca urmare, a decis să candideze pentru funcția de consilier. "Este mult prea răspândită percepția unei lipse de transparență a execuției bugetare, în general. Mă preocupă să armonizăm acțiunea și răspunderea Baroului și a Casei de Asigurări".

Avocatura.com: Care vi se pare că ar fi beneficiul "puterii" obținute în urma unui câștig?

Avocatul Bogdan Rădulescu: Beneficiul este posibilitatea de a-ți pune în practică ideile. Sentimentul  ‘’puterii`` se consumă de fapt instantaneu, în stresul rezolvării problemelor de zi cu zi și cred că nu îl ai cu adevărat decât la momente de bilanț, când vezi dacă și ce anume ai reușit. Pe de altă parte, păstrând proporțiile, în locul autorității unui decizii (pe care este ușor să o dai), eu am fost mereu mai captivat de autoritatea unei sugestii bune, de care am reușit să-l conving pe un colaborator.

 E suficient să nu uiti de ce te-ai angrenat în această întreprindere a candidaturii, să nu uiți de ce ai și fost votat, să-ți ții firea în contextul greutăților sau al presiunilor și, nu în ultimul rând, să fi plecat de acasă de la părinți înzestrat cu educație și caracter.

(avocat Bogdan Rădulescu)

Avocatura.com: Având în vedere că în orice domeniu există tentații, cum vă propuneți să vă păstrați strategia inițială și să nu deviați de la ea?

Rădulescu: Principiile rezistă tuturor circumstanțelor. Elementele de detaliu sunt susceptibile de modificările de nuanță determinate de realitățile curente.

Avocatura.com: Cum arată candidatul ideal în opinia Dvs.?

Rădulescu: Dacă nu există consilierul ideal, nu există nici candidatul ideal. Făcând legătura cu răspunsul la întrebarea precedentă, cred că e suficient să nu uiti de ce te-ai angrenat în această întreprindere a candidaturii, să nu uiți de ce ai și fost votat, să-ți ții firea în contextul greutăților sau al presiunilor și, nu în ultimul rând, să fi plecat de acasă de la părinți înzestrat cu educație și caracter.

Avocatura.com: Pe care dintre candidații anunțați i-ați vota?

Rădulescu: În primul rând, voi vota membrii echipei Mihnea Stoica, decanul de care Baroul are nevoie: Carmen Agache, Ramona Bercea, Cezar Bivolaru, Cristi Ghiță.

Nu pot uita ideile care m-au adus aproape acum 4 ani și mi-au întreținut apoi prietenia cu Daniel Fenechiu și colegii din echipa sa. Îmi plac inspiratorii platformei ``restartBarou``. Mai pot da exemple dar, în acest context, singurul regret este acela că numărul de consilieri este limitat la 15.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/12784/bogdan-radulescu-despre-functia-de-consilier-al-baroului-bucuresti-sa-nu-uiti.html