» Arhivă
12.05.2015 | Sebastian RADU
Avocatul Cristian Ghiță consideră că hotărârea și profesionalismul care îl caracterizează îl vor ajuta să își păstreze strategia inițială și să o ducă la bun sfârșit.
Cristian Ghiță: "Atât eu cât și colegii alături de care candidez pentru funcția de consilier, ne dorim să promovăm o imagine fermă a profesiei pe care o practicăm și reprezentăm"
Cristian Ghiță candidează, alături de o echipă, având sloganul "Nici noi nu suntem mulțumiți. Duminica viitoare avem ocazia să schimbăm ceva!" pentru demnitatea de consilier în cadrul Baroului București. Ghiță își propune, alături de colegii săi, să asigure un cadru adecvat profesiei. În acest sens, experiența cumulată îi ajută, după cum au declarat chiar el, în exclusivitate pentru avocatura.com, să identifice problemele, analizeze alternativele și să găsească soluții.

"Trebuie promovată o imagine fermă a profesiei, atât la nivel social, dar și la nivel de avocat, încurajând astfel o atitudine serioasă, demnă, într-un cuvânt – profesionistă - a acestuia", este de părere Ghiță.

Avocatura.com: Care vi se pare că ar fi beneficiul "puterii" obținute în urma unui câștig?

Avocatul Cristian Ghiță: Candidatura mi-am depus-o nu pentru câștigarea unei "puteri", întrucât plec de la convingerea că Baroul București este o asociație profesională, iar membrii acestuia, avocații, nu se subordonează ierarhic organelor de conducere.

 Dacă ar fi să vorbesc de un beneficiu al ocupării unei funcții în cadrul Baroului București, acesta ar fi oportunitatea de a reforma organizarea profesiei prin schimbarea legii, dar mai ales a mentalității, lucru pe care eu și colegii mei ni l-am propus să îl realizăm.

(avocat Cristian Ghiță)

Dacă ar fi să vorbesc de un beneficiu acesta ar fi reformarea organizării profesiei prin schimbarea legii, dar mai ales a mentalității, lucru pe care eu și colegii mei ni l-am propus să îl realizăm.

Avocatura.com: Având în vedere că în orice domeniu există tentații, cum vă propuneți să vă păstrați strategia inițială și să nu deviați de la ea?

Ghiță: Fără sa fiu lipsit de modestie revin la caracterizările din partea de început a interviului, și anume că sunt o persoană hotărâtă și profesionistă. Așa că sper să rămân la fel.

Pe de altă parte, admit conlucrarea, ideile mai bune, argumentele solide, iar orice ajustări în sensul îmbunătățirii sunt binevenite.

Avocatura.com: Cum arată candidatul ideal în opinia Dvs.?

Ghiță: Nu cred că există un candidat ideal, ci unul cu care rezonezi, în ale cărui idei te regăsești. Spun asta pentru că atunci când te raportezi la o persoană totul e subiectiv, plecând de la chestii superficiale, de suprafață (îmbrăcăminte, coafură, fizic), până la cele de substanță (caracter, personalitate).

Așa că, la momentul acesta, doar despre un singur om îmi pot da cu părerea complet: Mihnea Stoica. Pe el îl cunosc de suficientă vreme ca să îmi permit să mă pronunț.

Avocatura.com: Pe care dintre candidații anunțați i-ați vota?

Ghiță: Pe toți îi cunosc personal și am o părere bună despre ei. Le-am citit propunerile care sunt interesante, multe dintre ele viabile și realiste. Rămân însă om de echipă și dacă ar fi să fac o recomandare aceasta ar fi Mihnea Stoica, pentru postul de Decan și colegii mei - Carmen Agache, Mădălina Bercea, Bogdan Rădulescu și Cezar Bivolaru, pentru funcția de consilier.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/12774/cristian-ghita-atat-eu-cat-si-colegii-alaturi-de-care-candidez.html