» Cariere
11.05.2015 | Nicoleta CRISTEA
Experienţa cerută viitorilor experţi depinde de proiect
CSM caută experţi printre absolvenţii de studii juridice
Consiliul Superior al Magistraturii anunţă selecţia a doi experţi români în cadrul a două proiecte care fac parte din Mecanismul Financiar Norvegian 2009 - 2014. Interesant este faptul că experţii pot proveni din toate domeniile juridice, condiţiile de bază fiind experienţa ca formatori sau în domeniu şi cunoaşterea limbii engleze.

Până săptămâna viitoare, absolvenţii de studii juridice îşi pot trimite dosarele de înscriere pentru două proiecte în cadrul cărora CSM caută experţi. Este vorba despre proiectul privind Pregătirea profesională la nivel internațional pentru motivarea hotărârilor în raport cu dreptul CEDO / UE şi proiectul privind Mecanismele juridice de protecţie a minorului în cauzele transfrontaliere, ambele dezvoltate în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009 - 2014.

Conform anunţurilor publicate de CSM, pentru primul proiect menţionat expertul căutat trebuie să fie absolvent de studii universitare în științe juridice, finalizate cu diplomă de licență, să aibă experiență profesională în domeniul CEDO de minimum 10 ani, experiență ca formator sau cadru didactic universitar în domeniul CEDO de minimum 5 ani - dovedită prin cursuri sau seminarii de formare profesională susținute în domeniul de referință, precum şi să ateste prin certificat lingvistic faptul că are cunoştinţe avansate de limba engleză. 

Aceasta pentru că expertul român urmează a susţine – alături de o echipă de experţi - seminarii cu participare internațională. "Expertul român selectat va beneficia de un onorariu de maximum 350 euro/zi de activitate, pentru maxim 17 zile de activitate, iar toate costurile privind participarea la activitățile proiectului vor fi suportate din bugetul proiectului", se arată în anunţul postat pe site-ul CSM.

Expertul selectat are, conform anunţului, o serie de obligaţii contractuale pentru care trebuie să îşi asume responsabilitatea, "în caz contrar CSM rezervându-și dreptul de a rezilia convenția pe care o va încheia sau de a aplica penalități echivalente cu prejudiciul produs prin neîndeplinirea obligațiilor asumate". În cazul acestei selecţii, dosarele de înscriere pot fi trimise în format electronic până la data de 18 mai.

Cerinţele pentru selecţia celui de-al doilea expert sunt ceva mai lejere. Expertul român care va participa la seminarul din cadrul proiectului privind Mecanismele juridice de protecţie a minorului în cauzele transfrontaliere trebuie să fie absolvent de studii universitare în ştiinţe juridice, finalizate cu diplomă de licenţă, să aibă experienţă profesională în domeniu de minimum 5 ani şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Aici, onorariul maxim va fi de 300 euro / zi de seminar, pentru maxim 10 zile de activitate, "iar toate beneficiile de natură financiară vor fi asigurate în baza contractului ce va fi încheiat între expert şi Consiliul Superior al Magistraturii".

Limita de transmitere a dosarelor de înscriere în format electronic este 19 mai. 

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/12765/csm-cauta-experti-printre-absolventii-de-studii-juridice.html