» Arhivă
09.05.2015 | Sebastian RADU
Avocatul Ramona - Mădălina Bercea: ` În general, societatea civilă este subiectivă și se așteaptă ca avocatul să se identifice cu problemele lor`
Avocatul Ramona - Mădălina Bercea: "O relație bună între Barou, prin reprezentanții săi și membri acestuia, nu poate exista decât bazată pe transparență, încredere, comunicare și respect reciproc"
Ramona - Mădălina Bercea este specializată în litigii civile, conflicte de muncă, contencios administrativ și fiscal. Avocatul, partener în cadrul SCA "Bercea, Dedu & Asociații", dorește, prin candidatura la postul de consilier al Baroului București, să îmbunătățească imaginea avocatului (bucureștean) și, cel mai important, să optimizeze comunicarea dintre avocați și instituția pe care dorește să o reprezinte.

Avocatura.com: Ce v-a făcut să candidați? E prima candidatură?

Ramona-Mădălina Bercea: Este prima candidatură pentru demnitatea de consilier și a fost determinată de nevoia de continuitate a unei echipe tinere în cadrul Baroului București.

Avocatura.com: Apropo de asta, în câteva cuvinte, ce vă propuneți? Care ar fi programul Dvs.?

Bercea: Promovarea imaginii avocatului și a beneficiilor recurgerii la serviciile specializate ale acestuia,  identificarea și stabiliriea unor măsuri care să ofere protecție avocaților, realizarea unei bune comunicări între avocați și conducerea Baroului, obținerea unor onorarii echitabile pentru avocații din oficiu, care în prezent sunt plătiți la un nivel nesatisfăcător și care nu reflectă complexitatea și volumul de muncă depuse.

 Alegerea serviciilor juridice prestate de un anumit avocat este la latitudinea fiecăruia indiferent de modul de prezentare însă de departe cea mai eficientă formă de publicitate este recomandarea făcută de clienți.

(Ramona - Mădălina Bercea)

Avocatura.com: Există motivație financiară în candidatura Dvs.?

Bercea: Singura motivație care a determinat candidatura mea la Consiliul Baroului  a fost aceea de a mă implica activ și de a acționa în vederea atingerii obiectivelor propuse de către echipa din care fac parte.

Avocatura.com: Cum vedeți interzicerea promovării activității avocațiale? Ați schimba acest lucru?

Bercea: Consultarea unui avocat specializat în diferite ramuri de drept ar trebui să devină un obicei pentru evitarea unor procese sau soluționarea unor probleme juridice cu care oamenii se pot confrunta. În ziua de astăzi, publicitatea activității avocațiale este o necesitate, și nu doar pentru avocat. Alegerea serviciilor juridice prestate de un anumit avocat este la latitudinea fiecăruia indiferent de modul de prezentare însă de departe cea mai eficientă formă de publicitate este recomandarea făcută de clienți.

Avocatura.com: "Gurile rele" din mediul avocațial se plâng de lipsă de implicare din partea Baroului. Cum vedeți acest aspect? Cum ați îmbunătăți relația dintre Barou și avocați?

Bercea: Este foarte clar că o relație bună între Barou, prin reprezentanții săi și membri acestuia, nu poate exista decât bazată pe transparență, încredere, comunicare și respect reciproc. Acestea sunt condiții absolut obligatorii pentru ca relația Barou-avocați să funcționeze într-o manieră corectă și armonioasă și asta doresc să promovez prin implicarea mea directă, din poziția de consilier.

Avocatura.com: În general, avocatul este prost văzut de către societatea civilă. Ce ați face pentru a schimba imaginea acestei profesii, cândva "de elită"?

Bercea: În general, societatea civilă este subiectivă și se așteaptă ca avocatul să se identifice cu problemele lor. Noi suntem profesioniștii care asigură interfața justițiabilului cu persoanele de drept public sau privat și trebuie să gândim obiectiv, să căutăm argumente logico-juridice care să fie în interesul clienților noștri. Eventualele nemulțumiri cred că provin din lipsa de informare a societății civile cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au avocații în raport cu părțile, situație ce poate fi îmbunătățită prin asigurarea unei comunicări eficiente dintre Barou și justițiabili.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/12750/avocatul-ramona-madalina-bercea-o-relatie-buna-intre-barou-prin-reprezentantii.html