» Arhivă
13.11.2014 | Teodor BURNAR
Ponta și Iohannis, făcuți praf de 20 de tone de mandarine. Și o invitație pentru Florea, Piperea, Bulboacă, Zamfirescu, Țuca, Zbârcea et al.
După cum probabil știți, o televiziune portocalie a găzduit aseară o dezbatere între cei doi candidați rămași în cursa pentru Cotroceni. Însă nu despre televiziuni portocalii vreau să vă vorbesc acum. Ci despre mandarine. Mai exact, 20 de tone.

N-am urmărit penultima confruntare finală, haha, dintre cei doi candidați la funcția supremă în stat. Nu pentru că n-aș fi interesat de viitorul țării - sunt. Dar prefer să îmi ocup timpul și să îmi umplu viața cu lucruri frumoase. Cu lucruri pozitive. Cu lucruri de calitate. Când te lupți toată ziua cu monștri, inclusiv monștri sacri ai avocaturii, simți nevoia să schimbi registrul în "timpul tău cu tine".

Așa se face că în vreme ce Ponta și Iohannis scuipau venin la b1 și prosteau poporul cu tembelizorul, subsemnatul poposea pe un site englezesc cu pițipoance. The Guardian îi zice, și e cunoscut pentru abordarea jurnalistică profund lipsită de imparțialitate și deontologie. 

Acolo mi-a atras atenția o știre intitulată astfel:

Shakhtar’s Darijo Srna buys 20 tonnes of tangerines for children of Ukraine

Darijo Srna e un fotbalist croat care evoluează la echipa lui Mircea Lucescu, Șahtior Donețk. Și mai e și un Om Frumos, fără să-l fi auzit pe Dan Puric. Ce a făcut Srna, a fost să cumpere 20 de tone de mandarine pentru copiii din Ucraina, țară măcinată de tensiuni geopolitice.

Născut la Metkovic, o regiune din sudul Croației celebră pentru mandarinele ei, Srna, care a trecut și el printr-un război de patru ani în țara natală, a declarat: "Am crescut în Croația, și am trăit la rândul meu o perioadă când am avut nevoie de ajutor. Donețk m-a ajutat mult, iar acesta este doar un mic cadou prin care vreau să le dau oamenilor de acolo ceva înapoi."

Dacă ați citit aceste rânduri și nu vi s-a încălzit inima, îmi pare rău să vă spun, dar sunteți o cauză pierdută pentru umanitate.

Srna nu candidează la președinția Ucrainei. E doar un fotbalist și un Om cu mult bun-simț. Vorba unui bun prieten, fostul baschetbalist Ștefan Lecca, "Uite genul de veste care îți face ziua (seara în cazul meu) mai bună. Eu chiar cred că oamenii pot redeveni buni, ne trebuie doar câțiva trend-setteri."

Ștefan, și eu cred la fel. Așa că Gheorghe Florea, Gheorghe Piperea, Călin Zamfirescu, Adrian Bulboacă, Florentin Țuca, Gabi Zbârcea, Magda Volonciu și așa mai departe, vă adresez - public - o invitație.

Hai să cumpărăm și noi măcar o tonă de mandarine și să le-o facem cadou copiilor dintr-o zonă defavorizată a României. Și nu pentru voturile părinților lor! Chiar dacă religia nu mai e obligatorie la școală, umanitatea cred că n-o să fie declarată niciodată neconstituțională de CCR.

Sau, mai știi?

Teodor Burnar

Redactor-șef Avocatura.com

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/11622/ponta-si-iohannis-facuti-praf-de-20-de-tone-de-mandarine-si-o-invitatie-pentru-f.html