06.11.2014 | Avocatura.com
Cosmin Ștefănescu și Adriana Dunucea
Societatea de avocatură Duncea, Ştefănescu & Asociaţii anunţă separarea de Mazars
Partenerii Adriana Duncea (43) şi Cosmin Ştefănescu (40) anunţă separarea de firma de audit şi consultanţă financiară Mazars după o colaborare de 7 ani, timp în care "Duncea, Ştefănescu & Asociaţii" a activat ca societate de avocatură afiliată grupului Mazars, şi după 16 ani de colaborare cu aceeaşi echipă managerială - incluzând şi perioada Haarmann Hemmelrath (firma de consultanţă germană care a fuzionat cu Mazars în aprilie 2007).

Acest pas reprezintă un punct de reper în cadrul strategiei de dezvoltare organică şi independenţă profesională, atât pentru echipă, cât şi pentru portofoliul de clienţi în continuă dezvoltare cu care avocaţii "Duncea, Ştefănescu & Asociaţii" au dezvoltat parteneriate îndelungate, bazate pe relaţii foarte strânse şi încredere, pe modul de soluţionare outside the box, dar şi pe capacitatea de reacţie rapidă.

"Vom continua să clădim încet dar sigur, pe reputaţia deja dobândită în rândul partenerilor noştri de afaceri. Promisiunea pe care o putem face partenerilor actuali sau potenţiali nu se referă la procentele de creştere pe care le previzionăm, ci la aceeaşi dedicaţie, pasiune şi profesionalism cu care vom continua să le protejăm businessul. Nu în ultimul rând, stabilitatea echipei noastre a contribuit decisiv la câştigarea încrederii profesionale: am investit la momentul potrivit în cel mai de preţ bun al unei firme, şi anume în capitalul uman", precizează partenerii Duncea şi Ştefănescu, care pornesc plini de entuziasm pe noul drum alături de o echipă tânără, dar în acelaşi timp puternică şi bine sudată.

Operând în fostul sediu din zona de clădiri noi de lângă Podul Grozăveşti, echipa condusă de cei doi parteneri numără 14 avocaţi - membri ai Baroului Bucureşti / UNBR, iar planurile de dezvoltare ale societăţii preconizează o creştere organică, sănătoasă a echipei şi a gamei de servicii în următorii 3 ani.

Societatea va fi în continuare membră a alianţei internaţionale Marcalliance, ce reuneşte firme independente de top specializate în consultanţă juridică şi fiscală din Europa, Asia şi Africa.

Activitatea "Duncea, Ştefănescu & Asociaţii" se axează în special pe consultanţa de afaceri, acoperind o paletă largă de servicii, printre care şi servicii de asistenţă juridică şi reprezentare în cadrul procedurilor litigioase. Portofoliul de clienţi include societăţi naţionale şi multinaționale, activând în cele mai diverse domenii precum servicii financiar - bancare, leasing, auto, retail, farmaceutic, energie, imobiliar, agricol.

Despre partenerii fondatori:

Adriana Duncea deţine o experienţă de peste 17 ani în acordarea de consultanţă clienţilor locali şi internaţionali pe diverse probleme complexe guvernate de legislaţia română, coordonând proiecte în domenii largi de servicii, de la servicii uzuale pe aspecte de drept al societăţilor comerciale, la tranzacţii și rapoarte due diligence, de la consultanţă juridică pe aspecte de drept imobiliar, până la litigii (inclusiv litigii şi arbitraj comercial privat intern şi internaţional, precum şi conflicte de muncă şi fiscale). Principalele sale domenii de competenţă sunt litigiile (inclusiv litigii fiscale) şi arbitrajul, dreptul societăţilor comerciale şi dreptul comercial, tranzacţiile imobiliare. Oferă consultanţă în limbile română / engleză şi are cunoştinţe de limbă rusă şi franceză.

Cosmin Ştefănescu are o experienţă de peste 15 ani în domeniu, acordând consultanţă şi coordonând atât tranzacţii în domeniul imobiliar, servicii de due diligence, cât şi operaţiuni de restructurare; este de asemenea permanent implicat în probleme juridice variate, inclusiv consultanţă în domeniul societar şi al dreptului muncii. Specializările sale principale sunt în domeniul societar şi al dreptului comercial, fuziuni şi achiziţii, dreptul muncii, tranzacţii imobiliare, drept bancar şi concurenţă. Oferă consultanţă în limbile română / engleză / franceză.

Despre Duncea, Ştefănescu & Asociaţii:

1999 – Biroul de Avocatură Adriana Duncea devine firma de avocatură afiliată societăţii germane de audit şi consultanţă Haarmann Hemmelrath, odată cu sosirea acesteia în România.

2008 – Un nou partener din cadrul echipei este cooptat şi se fondează SCA Duncea, Ştefănescu & Associates, firma de avocatură afiliată Mazars (care fuzionase la nivel internaţional cu Haarmann Hemmelrath în 2007). Ulterior devine membră a alianţei internaţionale Marcalliance, ce reuneşte firme independente de top specializate în consultanţă juridică şi fiscală din Europa, Asia şi Africa: Cehia, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Maroc, Olanda, Portugalia, Romania, Slovacia, Spania, Tailanda, Ungaria.

2014 – Firma de avocatură porneşte pe cont propriu. Partenerii Adriana Duncea (43) şi Cosmin Ştefănescu (40) deţin o experienţă vastă în domeniu, de 17 şi respectiv 15 ani. Conduc o echipă sudată de 14 avocaţi specializaţi în diverse arii. Printre serviciile personalizate oferite clienţilor din cele mai variate industrii (grupuri naţionale şi internaţionale), se numără: Dreptul societăţilor comerciale şi dreptul comercial, Fuziuni şi achiziţii, Bănci şi instituţii financiare, Asigurări, Restructurări, Imobiliare şi construcţii, Dreptul mediului, Dreptul muncii şi pensii, Dreptul proprietăţii intelectuale, Insolvenţă, Litigii şi arbitraj / Litigii fiscale, Dreptul concurenţei, Due Diligence.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/11584/societatea-de-avocatura-duncea-stefanescu.html