» Arhivă
04.11.2014 | Teodor BURNAR
Justiția românească: mobilă și durere
A apărut o nouă specie de avocat: avocatul IKEA
După avocații "de aer condiționat", care sug sângele poporului, o nouă specie de avocat și-a făcut apariția în jungla noastră juridică: avocatul "IKEA". Ce înseamnă asta și unde îl găsiți (pont: nu la IKEA), puteți afla doar pe Avocatura.com.

O specie pe cale de dispariție (în țările niscaiv mai civilizate) a apărut (sic!) în jungla noastră juridică. Este vorba despre avocatul "IKEA", așa cum ni l-a descris un membru al frumoasei profesii după care s-a înființat și site-ul omonim. Care este.

Contrar a ceea ce v-ați putea închipui, avocatul "IKEA" nu este nici rigid și nici încremenit în proiect. Doar într-un sistem atât de prăfuit, încât PRONTO n-are nici o șansă. Ce este însă, e împietrit la tratamentul de care are parte din direcția judecătorului și a procurorului.

"În procesul penal, rolul avocatului e marginal. În 99% din cazuri, argumentele noastre nu se regăsesc în motivare. Suntem total desconsiderați de judecător și de procuror când facem apărarea.

Împotriva ignorării, dar mai ales a ignoranței, nu ai ce face. Pentru că dacă la critică reacționezi cu contraargument, iar refuzul e temporar sau efemer, ignorarea este un refuz perpetuu.

În aceste condiții, dat fiind că suntem mobilă în ochii judecătorului, și orice proceduri judiciare am aplica, nu suntem luați în seamă - întrucât cererile, excepțiile, apărările nu ne sunt respinse, ci ignorate - singura soluție e să ne lipim pe robă un sticker cu IKEA.", ne-a declarat azi, pe holurile Tribunalului, un avocat penalist - să-i spunem, domnul Cuier - supărat că e tratat ca o cârpă de partenerii din Justiție.

Citește mâine, exclusiv pe Avocatura.com, ce îi răspunde o tânără procuroare avocatului "IKEA".

Până atunci, justiția românească rămâne mobilă și durere.

Noapte bună, fără strigoi!


Teodor BURNAR

Redactor-șef Avocatura.com

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/11570/a-aparut-o-noua-specie-de-avocat-avocatul-ikea.html