24.04.2014 | Rodica BULIGA
Avocatul Ana Diculescu-Sova, una dintre cele mai de succes femei din Romania
VIDEO si TEXT Avocatul Ana Diculescu-Sova: "Cred cu tarie ca fara mentorat nu se poate creste in avocatura"
Increzatoare in generatia tanara de avocati care vine din urma, asa s-a declarat avocatul Ana Diculescu-Sova, prezenta la Congresul Avocatilor 2014, ce a avut loc la sfarsitul lunii trecute la Bucuresti. Totodata, in interviul video acordat Avocatura.com, partenerul senior din cadrul firmei de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a vorbit si despre importanta mentoratului in avocatura.

 

Avocatura.com: Sunteti optimista in ceea ce priveste generatia tanara de avocati care vine din spate?

Avocat Ana Diculescu-Sova: Da. In raportul pe care eu il am cu tanara generatie, in raportul profesional, sunt. Nu vorbesc de oamenii care isi exprima fie frustrarile, fie neintelegeile, mai bine zis, dar eu simt ca vine o generatie care stie ca are de facut multe lucruri in profesie.

Avocatura.com: Si nu numai in profesie, si in societate.

Diculescu-Sova: Si foarte important si in societate. De fiecare data cand spun «uite cum se poarta cu noi», «nu ne primesc», «nu discuta», nu ei sunt de vina, suntem noi. Ori vine generatia care incepe sa stie ce sa faca, sa tina usa deschisa, iar daca nu e deschisa, sa o deschida cu piciorul, daca dincolo de usa este fie o absurditate, fie o incorectitudine in atitudinea Administratiei, Justitiei, etc. Te poti face ascultat, te poti face cunoscut, atunci cand cu adevarat vrei sa fii ascultat si sa fii cunoscut. Ori, vine aceasta generatie.

Avocatura.com: Din punct de vedere personal, mentoratul este o presiune placuta?

Diculescu-Sova: Este. Este foarte apasatoare pentru mentor. Pentru ca iti creeaza responsabilitati pe care atunci cand le constientizezi, aproape te sperii ca esti ales drept mentor. Dar este. Si cred cu tarie ca fara mentorat nu se poate creste in avocatura.

SURSA: https://www.avocatura.com/stire/10468/video-si-text-avocatul-ana-diculescu-sova-cred-cu-tarie-ca-fara-mentorat-nu-se-p.html