Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Actualitate
Jean Padureanu si George Copos au depus o solicitare de acordare a unui nou termen, pentru ca nu au putut fi reprezentati de avocati
facebook

Dosarul transferurilor, amanat pentru ca Padureanu si Copos nu au avut avocati. Cei doi vor primi aparatori din oficiu

Curtea de Apel Bucuresti a amanat astazi pentru 14 octombrie judecarea dosarului privind transferurile de jucatori din fotbal, in care opt oameni de fotbal sunt acuzati de inselaciune de catre procurorii anticoruptie. Motivul principal al amanarii a fost lipsa apararii in ceea ce ii priveste pe Jean Padureanu si George Copos.

 

Ioan Becali, Victor Becali, George Copos, Cristian Borcea, Mihai Stoica si Gheorghe Popescu au fost prezenti astazi la termenul in dosarul privind transferurile de jucatori, aflat in rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti, in timp ce Jean Padureanu si Gheorghe Netoiu nu s-au infatisat in fata instantei.

Potrivit avocatului lui Netoiu, acesta nu a putut fi prezent la instanta deoarece a fost retinut la Comisia de Agricultura a Camerei Deputatilor.

Potrivit Mediafax, Jean Padureanu si George Copos au depus o solicitare de acordare a unui nou termen, pentru ca nu au putut fi reprezentati de aparatori. In plus, George Copos si Cristian Borcea nu au avut la ei acte de identitate.

Procurorul a solicitat Curtii acordarea unor termene scurte pentru solutionarea cat mai rapida a cauzei, astfel ca instnata a stabilit ca discutiile in acest dosar sa continue in 14 octombrie, de la ora 14.00.

Mai mult insa, judecatorii Curtii de Apel au apreciat ca sunt neintemeiate lipsa lui Padureanu si cererile de acordare a unui nou termen facute de Copos si Padureanu, urmand sa fie trimisa o adresa catre Baroul Bucuresti pentru ca cei doi sa primeasca aparatori din oficiu.

"Eu sunt multumit de evolutia dosarului. As fi vrut sa continuam azi. Ma bucura faptul ca se precipita un pic termenele astea, pentru ca nu vreau sa beneficiez de niciun nou Cod Penal, asa cum vorbeste lumea. Eu am spus de cand a inceput acest proces ca sunt pentru rezolvarea lui cat mai grabnica si sunt in continuare pentru rezolvarea lui. Acei martori trebuie sa vina si sa spuna daca au avut vreun contact cu mine”, a declarat Ioan Becali, la Curtea de Apel.

Dosarul privind transferurile de jucatori, in care opt oameni de fotbal sunt acuzati de inselaciune de catre procurorii anticoruptie, a fost repartizat, dupa trimiterea cauzei la Curtea de Apel pentru rejudecare, completului format din judecatorii Viorica Costiniu si Constantin Luchian Constantinescu. Acestia au facut insa parte si din completul care a judecat in apel dosarul transferurilor de jucatori, astfel ca au formulat cereri de abtinere.

Cererile acestora au fost admise de catre un alt complet al Curtii de Apel Bucuresti, iar dosarul a reintrat pe filiera repartizarii aleatorii, cauza urmand sa fie judecata de magistratii Anca Alexandrescu si Codruta Strimb.

La 20 mai, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis sa trimita dosarul transferurilor de jucatori, pentru rejudecare, la Curtea de Apel Bucuresti, instanta care, in noiembrie 2012, a dispus pedepse intre trei si opt ani de inchisoare cu executare sau cu suspendare pentru cei opt oameni de fotbal judecati pentru inselaciune.

 


Cuvinte cheie: dosarul transferurilor, aparare din oficiu, termen, amanare, ioan becali, victor becali, george copos, cristian borcea, mihai stoica, gheorghe popescu jean padureanu, gheorghe netoiu, judecator COSTINIU VIORICA, judecator CONSTANTINESCU CONSTANTIN LUCHIAN, judecator ALEXANDRESCU ANCA MADALINA, judecator STRIMB CODRUTA
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020