Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Actualitate
Proiectul de lege pe aceasta tema, depus la Senat, prevede o indemnizatie lunara bruta de 2.000 de lei pentru membrii titulari
facebook

Parlamentarii juristi vor Academie de Stiinte Juridice

Parlamentarii juristi sustin infiintarea Academiei de Stiinte Juridice din Romania, in care ei ar urma sa devina membri titulari de drept si sa primeasca o indemnizatie lunara bruta de 2.000 de lei. O lege pe aceasta tema a fost depusa, recent, la Senat.

Conform proiectului, citat de Mediafax, Academia de Stiinte Juridice din Romania (ASJR) este "for national, de consacrare stiintifica, ce reuneste personalitati reprezentative ale stiintelor juridice". De asemenea, ASJR este "institutie de interes public si de utilitate publica, cu personalitate juridica de drept public, autonoma". ASJR ar urma sa aiba sediul central in Bucuresti.

In plus, institutia recunoaste Academia Romana drept cel mai inalt for national de consacrare stiintifica si culturala si colaboreaza cu Parlamentul, Ministerul Educatiei, Ministerul Justitiei, CSM, ICCJ, Parchetul de pe langa ICCJ, Consiliul Legislativ, Curtea Constitutionala.

"ASJR reuneste personalitati stiintifice reprezentative, cu o inalta tinuta morala, care s-au distins prin rezultatele muncii depuse, inclusiv in ceea ce priveste dezvoltarea si promovarea prestigiului institutiilor academice, precum si institutii care, prin activitatea acestora, au contribuit la dezvoltarea stiintelor juridice", se arata in text.

Institutia va avea membri de onoare, membri titulari, membri corespondenti si membri asociati.

Conform proiectului, "membrii fondatori ai ASJR sunt membri titulari de drept ai Academiei", iar parlamentarii din comisiile juridice al Senatului si Camerei Deputatilor, care au pregatire juridica, sunt membri fondatori ai ASJR, avand un termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a legii pentru a-si exprima aceasta optiune.

In aceste conditii, adica membru al comisiei juridice din Senat sau Camera si care sa aiba pregatire juridica, se incadreaza 17 dintre cei 19 initiatori ai proiectului, respectiv: Ioan Chelaru (PSD), Toni Grebla (PSD), Dan Sova (PSD), Adrian Tutuianu (PSD), Gabriel Andronache (PDL), Daniel Buda (PDL), Tudor Chiuariu (PNL), Bogdan Ciuca (PC), Gheorghe Gabor (PNL), Alina Gorghiu (PNL), Mircea Grosaru (minoritati), Florin Iordache (PSD), Mircea Lup (PSD), Mate Andras Levente (UDMR), Nicolae Ciprian Nica (PSD), Tudor Pantiru (PSD) si Sorin Stragea (PSD).

Conform proiectului, citat de Mediafax, membrii titulari si membrii corespondenti ai ASJR primesc o indemnizatie lunara, pentru care se aplica dispozitiile din Legea 31/2007 privind reorganizarea si functionarea Academiei Oamenilor de Stiinta. Aceasta lege prevede o indemnizatie lunara bruta de 2.000 de lei pentru membrii titulari, daca acestia nu sunt beneficiarii unei alte indemnizatii academice si care se indexeaza anual cu rata inflatiei si intra in calculul pensiei de stat.

Proiectul prevede insa ca finantarea activitatii ASJR se asigura din venituri proprii.


Cuvinte cheie: avocat Tudor Chiuariu, notar Ciuca Liviu Bogdan
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020