Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Barouri
`La Bădăcin, timpul nu mai are răbdare`
facebook

Consiliul Baroului București îndrumă avocații să se implice în sprijinirea proiectului "Salvați Casa lui Iuliu Maniu"

Baroul București este implicat, alături de celelalte barouri, precum și de Uniunea Națională a Barourilor din România, în activitățile de celebrare a Centenarului Marii Uniri, din anul 2018. În acest context, Consiliul Baroului a fost informat despre impasul în care se află lucrările de refacere a Casei Memoriale "Iuliu Maniu" din satul Bădăcin, comuna Pericei, județul Sălaj.

În condițiile în care în mass-media a fost difuzată știrea cu privire la dificultățile de asigurare a resurselor necesare omagierii principalelor momente și figuri reprezentative ale Marii Uniri, în ședința din 18 iulie 2017, Consiliul Baroului București a hotărât:

  • Alocarea echivalentului sumei de 15.000 euro către Parohia Greco-Catolică Bădăcin, administratorul clădirii, care coordonează lucrările de consolidare și reabilitare a Casei Memoriale "Iuliu Maniu"
  • Inițierea demersurilor pentru realizarea unui parteneriat cu Baroul Sălaj pentru a conlucra în vederea continuării sprijinului pentru consolidarea și refacerea Casei Memoriale "Iuliu Maniu"
  • Transmiterea unei invitații de a se alătura acestui demers către Uniunea Națională a Barourilor din Romania și Casa de Asigurări a Avocaților
  • Postarea pe site-ul Baroului București a unui apel către membrii comunității profesionale pentru sprijinirea acestui proiect.

În vederea bunei informări a avocaților din Baroul București, Consiliul aduce la cunoștința acestora că, potrivit detaliilor puse la dispoziție de către preotul paroh Cristian Borș, suma ncesară pentru finalizarea lucărilor de refacere a Casei Memoriale "Iuliu Maniu" este de cca. 50.000 euro.

Avocații din Baroul București sunt informați că marele om politic Iuliu Maniu, care a avut o contribuție deosebit de importantă la înfăptuirea Marii Uniri a fost, de asemenea, un strălucit avocat, activitatea sa fiind o dovadă a implicării avocaților și a profesiei în marile momente ale formării și dezvoltării statului român.

Astăzi, Consiliul Baroului București adresează un apel către membrii comunității profesionale pentru sprijinirea acestui proiect, având în vedere că marele om politic Iuliu Maniu, care a avut o contribuție deosebit de importantă la înfăptuirea Marii Uniri a fost, de asemenea, un strălucit avocat, activitatea sa fiind o dovadă a implicării avocaților și a profesiei în marile momente ale formării și dezvoltării statului român.


Cuvinte cheie: baroul bucuresti, baroul salaj, casa memoriala iuliu maniu, salvati casa lui iuliu maniu, avocati, comunitate, implicare, personaj istoric, proiect avocatura
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020