Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Business Law
`Deseori într-un divorţ unul dintre soţi caută o comoară care nu există. Dar când vine vorba de criptomonede, este posibil ca acea comoară chiar să existe`
facebook

"Revoluția informatică" în lumea avocaturii: prenupţial pentru bitcoin?

Se pare că, mai nou, avocații de divorțuri trebuie să se specializeze în... criptomonede. Creşterea popularităţii bitcoin - şi cel puţin pentru o vreme, creşterea valorii - înseamnă că mai multe divorţuri implică deja criptomonede, care este dificil de urmărit şi aproape imposibil de evaluat.

Împărţirea averii în caz de divorţ reprezintă o provocare pentru avocaţi, iar criptomonedele îngreunează situaţia, potrivit ZF.

Monedele virtuale precum bitcoin şi ethereum reprezintă noua provocare pentru avocaţii din Marea Britanie, presărate cu volatilitate şi secretomanie, extind procesul considerat deja dureros al împărţirii averii unui cuplu.

Creşterea popularităţii bitcoin – şi cel puţin pentru o vreme, creşterea valorii – înseamnă că mai multe divorţuri implică deja criptomonede, care este dificil de urmărit şi aproape imposibil de evaluat.

Deşi ambele părţi sunt obligate să îşi divulge toate activele pe care le deţin în caz de divorţ, natura de anonimitate pe care o au criptomonedele le transformă într-un paradis în care soţii îşi pot ascunde banii în faţa unui partener avar.

"Deseori într-un divorţ unul dintre soţi caută o comoară care nu există. Dar când vine vorba de criptomonede, este posibil ca acea comoară chiar să existe", a spus Toby Yerburgh, avocat de divorţuri în cadrul Collyer Bristow. 

Yerburgh a spus că a început să preia cazuri în care partenerii îşi fac griji cu privire la bitcoinii ascunşi ai celuilalt.

Dacă una dintre părţi decide să nu divulge sau să nu furnizeze dovezi cu privire la deţinerile lor, procesul de divorţ devine mai scump şi consumă mai mult timp, şi ar putea rezulta într-o împărţire incorectă a activelor. Marea Britanie este cunoscută pentru tribunale care decid împărţirea 50-50 a bunurilor.

"Toată acestă situaţie generează încă un strat de neîncredere cu care nu a trebuit să avem de-a face până acum", a spus Jo Carr-West, partener în cadrul firmei Hunters. "Percepţia publică cu privire la lipsa unei evidenţe înscrise pe hârtie creează anxietate".


Cuvinte cheie: revolutie informatica, lumea avocaturii, avocati de divorturi, criptomonede, bitcoin, divort, avere, partaj, proces de divort
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020