Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
UNBR
Lista subiectelor este deschisă și avocații sunt invitați să facă și alte propuneri, în funcție de situațiile întâlnite în practică, la adresa: unbr@unbr.ro
facebook

Temă Congresul Avocaților 2018: "Profesia de avocat în România la 100 de ani de la Marea Unire", cu accent pe "Secretul profesional al avocatului"

Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România a hotărât ca, anul acesta, Congresul Avocaților din 20-21 aprilie să se desfășoare sub deviza "Profesia de avocat în România la 100 de ani de la Marea Unire" și să abordeze, cu prioritate, unul dintre principiile tradiționale care stau la baza profesiei: "Secretul profesional al avocatului".

Alegerea acestei teme are la bază schimbările de amploare care au loc în legislația europeană și, implicit cea națională, în domeniul combaterii terorismului, spălării banilor și a crimei organizate. Sub impactul acestor reglementări, există riscul ca unele drepturi să fie compromise de supravegherea în masă. 

De aceea, atât în activitatea de legiferare, cât și în practica judiciară, autoritățile trebuie să găsească un echilibru între obiectivele legii și respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor, inclusiv apărarea secretului profesional al avocatului.

În principal, dezbaterile se vor axa pe aspectele referitoare la secretul profesional în contextul perchezițiilor formelor de exercitare a profesiei, al interceptărilor și  înregistrării convorbirilor telefonice ale avocatului, controlul corespondenței private a avocatului.

Însă lista subiectelor este deschisă și avocații sunt invitați să facă și alte propuneri, în funcție de situațiile întâlnite în practică, la adresa: unbr@unbr.ro.

În zilele următoare, pe site-ul UNBR vor fi publicate materiale documentare pentru această tematică, precum și programul  evenimentelor ce vor avea loc la Congresul Avocaților 2018.


Cuvinte cheie: unbr, barouri, congresul avocatilor 2018, profesia de avocat in romania la 100 de ani de la marea unire, secretul profesional al avocatului, avocati, legi, respectare drepturi fundamentale
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020