Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Internaţional
Semnatarii Rezoluţiei au depus o cerere către Consiliul Avocaţilor din Moldova de a-i retrage avocatului Ploşniţă calitatea de reprezentant al Consiliului Uniunii Avocaţilor, din cadrul Consiliul Naţional pentru Asistenţă Juridică garantată de Stat
facebook

Președintele Uniunii Avocaților riscă să fie demis?

Evident că vorbim despre lumea avocaturii vecină, din Republica Moldova. Se pare că spiritele se încing mai repede și cu mai impact peste hotare: apărătorii din nordul țării vor demisia președintelui Uniunii Avocaților.

Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Moldova (UAM), Emanoil Ploşniţă, riscă să fie demis. Apărătorii din Nordul ţării, care s-au întrunit la 19 ianuarie, 2018, în cadrul unei adunări generale extraordinare a Baroului Avocaţi Bălţi-Nord, au adresat o solicitare în acest sens, informează CrimeMoldova.

Participanţii la adunare au cerut decanilor celorlalte 3 Barouri de Avocaţi din cadrul Uniunii, din Chişinău, Comrat şi Cahul, să fie convocat Congresul ordinar al acesteia, în care să se pună la vot demisia lui Ploşniţă.

Semnatarii Rezoluţiei au depus o cerere către Consiliul Avocaţilor din Moldova de a-i retrage avocatului Ploşniţă calitatea de reprezentant al Consiliului Uniunii Avocaţilor, din cadrul Consiliul Naţional pentru Asistenţă Juridică garantată de Stat. 

Mai mult, aceștia au sesizat și Comisia de Etică şi Disciplină a UAM, pentru intentarea procedurii disciplinare în privinţa lui Ploşniţă.

Solicitat de CrimeMoldova, Boris Lichii, decanul Baroului Avocaţi Bălţi-Nord, a declarat că Ploşniţă a uzurpat puterea Consiliului UAM şi a luat mai multe decizii ilegale. Lichii a mai spus că Emanoil Ploşniţă ar fi ajuns preşedinte al UAM prin fraudă şi că înşelat delegaţii la Congres, în timp ce deţinea autorizaţia de administrator în insolvabilitate, funcţie incompatibilă cu profesia de avocat. 

Lichii a prezentat şi documente, în care se arată că Ploşniţă a deţinut această funcție până la 27 decembrie, 2017.

Solicitat de CrimeMoldova, Emanoil Ploşniţă a declarat că sunt uneltirile unor avocaţi, care urmăresc scopuri murdare: "Nu pot să comentez așa zisa Rezoluţie, căci nu am văzut-o. Nu a fost cel puţin un proiect al acestui document. Am fost şi eu la această adunare de la Bălţi. De câteva ori am încercat să iau cuvântul ca să-mi exprim poziţia, nu ca să mă justific, dar nu mi-au permis. Nu am falsificat nimic şi am respectat întotdeauna legea".


Cuvinte cheie: republica moldova, uniunea avocatilor din republica moldova, presedinte uniunea avocatilor, ilegalitate, consiliul, barouri, avocati
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021