Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Actualitate
Posibilitatea tinerilor de a lucra în cadrul unor programe de internship la firme sau autorități publice este inclusă într-un proiect de lege care a trecut recent de Senat
facebook

PROIECT DE LEGE: Internshipul va trebui să aibă la bază un contract special, încheiat înainte ca internul să înceapă activitatea

Posibilitatea tinerilor de a lucra în cadrul programelor de internship ar putea fi condiționat de un contract special, încheiat înainte ca internul să înceapă activitatea. Dacă un astfel de contract nu va fi încheiat, proiectul prevede amenzi de până la 20.000 de lei pentru firmele sau autoritățile care și-au încălcat obligația.

Proiectul de lege privind internshipul, act normativ care ar urma să reglementeze modul în care tinerii de cel puțin 16 ani vor putea să lucreze în cadrul unor programe de internship plătite la firme sau entități publice, a fost adoptat tacit la Senat săptămâna aceasta.

Totuși, el nu va mai trece tacit și de Camera Deputaților, care e Camera decizională aici, unde va trebui dezbătut și supus votului, cu sau fără amendamente. Odată votat de deputați, proiectul trebuie să treacă și de șeful statului și să fie publicat în Monitorul Oficial ca să se aplice, potrivit Digi24.

Mai mult decât stagiile de practică obișnuite, aceste internshipuri le vor oferi tinerilor posibilitatea să dobândească vechime în muncă și să fie plătiți pe perioada în care acumulează cunoștințe tehnice și practice la firma sau autoritatea / instituția respectivă. La baza internshipului se va afla obligatoriu un contract de internship, după cum reiese din cuprinsul proiectului.


Cuvinte cheie: internship, legislatie, contract, candidat, amneda, deputati, proiect de lege, stagiu de practica,
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020