Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Special
Asociația Studenților în Drept a chemat studenții Facultății de Drept a Universității din Bucureşti miercuri, 20 decembrie, la ora 13:00, în fața facultății, la o manifestare mută de condamnare a inițiativelor de modificare a legislației penale
facebook

Cum văd studenții de la Drept modificările legislației penale și cum este privită inițiativa lor de a protesta de către cei mari?

Studenții Facultății de Drept, UB, organizează miercuri, 20 decembrie, un protest mut de condamnare a inițiativelor de modificare a legislației penale. Scopul lor este simplu: "Să demonstrăm că nu suntem ignoranți la schimbările propuse şi NU le susținem". În schimb, cei "mari" pun la îndoială informarea viitorilor juriști precum și capacitatea lor de a înțelege ceea ce se întâmplă...

Evenimentul organizatorilor

"Asociația Studenților în Drept cheamă studenții Facultății de Drept a Universității din Bucureşti mâine, la ora 13:00, în fața facultății, la o manifestare mută de condamnare a inițiativelor de modificare a legislației penale. 

Cu toții cunoaştem inițiativele aflate în Parlament pentru modificarea "legilor justiției" şi a Codurilor Penale. De altfel, credem că efectele negative irecuperabile pe care mare parte din aceste schimbări le-ar produce este de netăgăduit. Diferite voci din spațiul public aşteaptă reacția studenților de la Drept, care ar fi loviți în mod direct de aceste măsuri mai mult decât alte categorii sociale.  

Astfel, după modelul și în susținerea acțiunilor mute ale judecătorilor, procurorilor și ale auditorilor de justiție, studenții de la Drept sunt chemați mâine de la ora 13:00 în fața facultății la un manifest mut prin care să demonstrăm că nu suntem ignoranți la schimbările propuse şi NU le susținem. Motivele pentru care criticăm schimbările propuse se pot regăsi în comunicatul emis în dimineața aceasta pe pagina ASD.

Colegi, vă propunem să aduceți cu voi Constituția României. Ne vedem pe treptele facultății în fața lui Cicerone, a lui Papinian, a lui Justinian, Solon și Licurg pentru că ştim de peste 2000 de ani că dreptul nu se construieşte arbitrar, pentru diferite interese care nu sunt ale "cetății". 

Într-un asemenea moment critic credem că trebuie să arătăm că studenții, cei care de-a lungul timpului au fost primii care au criticat asemenea măsuri, sunt în continuare o voce relevantă în societate."

Opiniile studenților în mass-media

Colegii de la Recorder au făcut o vizită la Facultatea de Drept pentru a afla cum văd ei modificările Codului Penal.

"Studenții de la Facultatea de Drept a Universității București nu au interese politice, nu vor să acapareze puterea în stat și nu fac jocurile oligarhiei. Sunt doar niște tineri care încearcă să învețe cum se împarte dreptatea. Am vrut să aflăm cum văd ei modificările Codului Penal", ne spun cei de la Recorder pe pagina de Facebook.

Potrivit filmării, se pare că tinerii sunt în asentiment cu colegii lor mai mari, deja intrați în câmpul muncii.

 

Comentariile oamenilor mari

Dar, după cum era de așteptat, sunt unii care nu văd cu ochi buni inițiativa tinerilor de la Drept:

"Ceri parerea unor oameni care inca sunt pe bancile facultatii, este exact cum i.ai cere parerea unui student la medicina ce parere are de cazul x cand ei dupa 6 ani de facultate nu stiu sa faca o injectie, altii care spun ca pleaca din tara, pai clar ca pleci cand noi toti te sustinem 4 ani sa faci dreptul pe banii nostri si pe urma tu sa pleci, adica in sua vedem in toate filmele cum strang bani pt facultate inca de cand au 5-6 ani. Mie unul mi se pare foarte CORECT ca orice om din tara asta sa plateasca pt o greseala comisa inclusiv un procuror sau un judecator, adica ei de ce sa nu plateasca? Dar aveti o generatie usor de manipulat care citesc doar titlul unei stiri, nu respecta legi fundamentale dar ei striga ca vor schimbare, sincer de acum mi se face greata de toata situatia si sunt satul de prostia care ne inconjoara."

"Stati un pic asa ca pare a manipulare grosolană. Poate cineva sa puna proiectul de lege despre care vorbim? Din ce am cautat eu pe net probele video pot fi folosite in instantă la fel ca inainte dar inculpatul are dreptul sa le conteste. Judecatorul ia hotararea de acceptare sau respingere a contestatiei. Ce este anormal aici. Mai apoi in noul proiect am inteles ca se mentioneaza o certificare tehnico-stiintifica a probei. Adica un certificat de autenticitate. Ce este atat de grav si anormal ca eu nu pricep."

"Vai de mine...ce revoltați sunt acești bebeluși. În toate domeniile este la fel, pe toți îi auzi înainte: când voi ajunge acolo voi face, voi drege. Și când ajung ce fac? Se lasă înghițiți de gaura neagră numită "Sistem", închid ochii și țin de locul călduț devenind mai apoi niște îmbuibați ca cei pe care îi înjură acum. La fel este și în medicină - "Sănătatea pacienţilor va fi pentru mine obligaţie sacră". Serios? Până la prima șpagă, nu?"

"Chiar niciunul nu a fost capabil sa dea o explicatie pe diferentele dintre actualul text al legii si schimbarile ce se vor adoptate. Acest material scoate in evidenta cu totul altceva decat ati dorit voi sa aratati, faptul ca acesti studenti nici macar la Penal nu sunt atenti sau prezenti, materia cea mai faina pe care o poti studia in timpul facultatii de drept. Halal!"

Voi ce părere aveți?


Cuvinte cheie: facultatea de drept, universitatea bucuretsi, student la drept, protest legile justitiei, asd, protest magistrati, recorder, dezamagire, implicare civica, viitori juristi
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020