Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Noutăţi legislative
Angajatorii sunt obligați să inițieze, între 20 noiembrie și 20 decembrie 2017, negocieri colective cu propriii salariați
facebook

Avocații de la TZA, despre OUG 82/2017: Negocierile colective au trei mari probleme

OUG nr. 82/2017 a întors țara cu susul în jos. Unii angajați sunt speriați din cauza faptului că salariul brut nu va fi mărit de angajator, iar alții sunt liniștiți, deoarece au angajatori corecți care urmează să facă schimbările necesare fără să afecteze salariul net. Avocații Șerban Pâslaru și Mihai Anghel de la TZA scot la suprafață 3 mari probleme în negocierile colective: nu se știe exact ce ar trebui să se negocieze, firmele cu mai puțin de 21 de angajați n-au reprezentanți ai salariaților și la companiile care au deja un contract colectiv de muncă, salariații nu pot declanșa un conflict colectiv de muncă.

Angajatorii sunt obligați să inițieze, între 20 noiembrie și 20 decembrie 2017, negocieri colective cu proprii angajați în vederea ajustării salariilor brute. Concret, salariile brute ar trebui majorate pentru a acoperi trecerea contribuțiilor de pensii (CAS) și sănătate (CASS) în totalitate la angajați, evitându-se scăderea salariilor nete.

Obligația a fost introdusă recent prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 82/2017. Însă, potrivit lui Șerban Pâslaru, partener, și lui Mihai Anghel, managing associate, actul normativ "pare să ridice probleme importante de interpretare și aplicare, atât din punct de vedere al delimitării obiectului negocierilor, cât și al stabilirii părților participante la negociere", după cum scrie într-o informare recentă de la Țuca Zbârcea & Asociații.

1. Nu se știe exact ce ar trebui să se negocieze. Cei doi avocați atrag atenția că obiectul negocierilor nu este precizat în mod clar, din moment ce formularea folosită de Executiv este destul de vagă.

Concret, se prevede că negocierile trebuie făcute pentru punerea în aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 79/2017, document care include, printre altele, și măsura trecerii CAS și CASS în totalitate la salariați. "Rămân, de asemenea, neclare eventualele remedii sau sancțiuni în situația în care negocierile ar eșua", scrie în informare.

2. Firmele cu mai puțin de 21 de angajați n-au reprezentanți ai salariaților. O altă problemă identificată la obligația negocierii colective pentru toți angajatorii, indiferent de numărul de salariați, este că firmele cu mai puțin de 21 de angajați n-au reprezentanți ai salariaților pe care să-i cheme la discuții.

"De asemenea, lipsa unor reprezentanți ai salariaților ar face imposibilă negocierea în situația în care nu există sindicat constituit la nivelul unității, respectiv atunci când negocierea se presupune a se face cu reprezentanții unei federații reprezentative la nivel de sector sau ai unei confederații reprezentative la nivel național, dar la invitația reprezentanților salariaților", spun specialiștii firmei de avocatură.

3. La companiile care deja au un contract colectiv de muncă, salariații nu pot declanșa un conflict colectiv de muncă, dacă angajatorul refuză negocierile colective privind ajustarea salariilor brute. Practic, scăpările din OUG nr. 82/2017, spun cei doi avocați, lasă salariații amintiți fără posibilitatea de a apela la acest instrument esențial al negocierii colective.

via Avocatnet.ro


Cuvinte cheie: oug 82/2017, salariu brut, salariu net, calculare salariu, contract individual de munca, contract colectiv de munca, salariat, angajator, legislatie, negociere, firma de avocatura, Tuca, Zbarcea & Asociatii
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020