Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Anticorupţie
Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Oradea
facebook

Avocat trimis în judecată pentru trafic de influență

Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui avocat din cadrul Baroului Satu Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iulie 2012 - ianuarie 2013, inculpatul Adrian Vasile Bob, avocat în cadrul Baroului Satu Mare, a pretins de la un executor judecătoresc (martor în cauză),  suma de aproximativ 130.000 lei, reprezentând un procent de 3% din suma de  4.372.962 de lei  pe care acesta din urmă trebuia să o încaseze de la Ministerul Finanțelor Publice, reprezentând despăgubiri pentru 101 persoane fizice stabilite de instanțele de judecată în baza Legii 221/2009 (privind condamnările cu caracter politic și măsurile administrative asimilate acestora, pronunțate în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989).

Banii respectivi au fost pretinși de inculpat sub pretextul de a-i remite mai departe către doi funcționari publici din cadrul Ministerului Finanțelor Publice și unul din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Satu Mare, pe care a promis că-i va determina să dispună și să urgenteze plata sumei de bani sus - menționate.

În același context, în perioada august - septembrie 2012, inculpatul a primit de la martor, în două tranșe, suma totală de 27.000 lei.

În cauză s-a dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului și indisponibilizarea sumei de 27.000 de lei, pusă la dispoziția organului de urmărire penală de inculpatul Bob Adrian Vasile (suma fiind depusă într-un cont bancar pe numele inculpatului, la dispoziția organelor de urmărire penală), potrivit unui comunicat remis Avocatura.com.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Oradea, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Cuvinte cheie: dna, trimitere in judecata, dosar penal, trafic de influenta, avocat, procurori, masura asiguratorie, curtea de apel oradea, instanta de judecata, avocat Bob Adrian Vasile
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021