Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Noile Coduri
Profesorul Florin Ciutacu activeaza la Universitatea `Dimitrie Cantemir`, la catedra de drept civil
facebook

Avocatii vranceni au fost instruiti despre Noul Cod Civil, de profesorul universitar Florin Ciutacu

Baroul Vrancea a organizat joi la Hotel Vrancea o intalnire privind prezentarea Noului Cod Civil. La eveniment au fost prezenti si avocati si judecatori.

Introducerea in vigoare, incepand de maine a noului Cod Civil a determinat reprezentantii Baroului de Avocati Vrancea sa organizeze o sesiune de discutii referitoare la acest subiect. Prodecanul Baroului Vrancea, avocatul Ioan Ioanovici, a declarat ca a tinut in mod deosebit ca renumitul profesor sa fie prezent la Focsani si pentru ca Florin Ciutacu se numara printre cei care a lucrat la elaborarea noului Cod.

La intalnirea de ieri care a avut loc in sala de conferinte a Hotelului Vrancea au fost prezenti majoritatea avocatilor din barou, circa 120, dar si mai multi judecaatori de la Tribunalul Vrancea si Judecatoria Focsani, specializati pe cauze civile. Profesorul Florin Ciutacu activeaza atat la Universitatea "Dimitrie Cantemir" la catedra de drept civil cat si ca presedinte al unei fundatii "Asociatia Romana pentru Studiul Dreptului Comparat si al Dreptului Intermediar Privat" si este autorul mai multor lucrari in domeniu.

Profesorul Ciutacu a insistat pe nevoia de cunoastere a instititutiilor nou introduse in noul Cod Civil, pe modul cum acestea functioneaza si sunt aplicate in alte state. "Institutia fiduciei, preluata din dreptul statului Quebec, este o institutie complet noua care, la randul sau a fost preluata din dreptul anglo-saxon. Este important sa intelegem si cum functioneaza si cum se aplica practic", a precizat profesorul Ciutacu, potrivit Adevarul.ro.

Legat de participarea avocatilor din Baroul Vrancea la aceasta intalnire, prodecanul Ioan Ioanovici a declarat ca acestia vor primi cate 10 puncte, din cele 30 pe care sunt obligati sa le stranga pe durata a doi ani.


COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021