Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Justiţie
Pentru fiecare an care depășește vechimea menționată, la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza de calcul, fără a o depăși
facebook

Judecătorii CCR nu pot fi arestați, percheziționați sau trimiși în judecată fără încuviințarea plenuri CCR

Astăzi, 31 octombrie, Comisia juridică a Senatului a adoptat propunerea legislativă de modificare și completare a Legii 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale. Senatorii Comisiei juridice au decis că judecătorii Curții nu pot fi reținuți, arestați, percheziționați sau trimiși în judecată decât cu încuviințarea plenului CCR.

"Judecătorii Curții nu pot fi reținuți, arestați, percheziționați sau trimiși în judecată decât cu încuviințarea plenului CCR, la cererea ministrului Justiției, sesizat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Încuviințarea se dă cu votul a două treimi din numărul judecătorilor CCR, după ascultarea judecătorului în cauză", au decis senatorii Comisiei juridice.

În același timp, senatorii juriști au mai stabilit că judecătorii CCR cu o vechime în activitatea juridică sau în învățământul juridic superior de cel puțin 25 de ani beneficiază la limita de vârstă de pensie de serviciu egală cu 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizația de încadrare brută lunară.

"Pentru fiecare an care depășește vechimea menționată, la cuantumul pensiei se adaugă câte 1% din baza de calcul, fără a o depăși", mai prevede legea.

Senatorii juriști au eliminat posibilitatea cumulării pensiei de serviciu cu alte venituri de către judecătorii CCR, potrivit Agerpres.

"La încetarea mandatului, ca urmare a imposibilității exercitării sale din motive de sănătate, judecătorii Curții Constituționale beneficiază de o sumă egală cu indemnizația netă a șase luni de activitate", a stabilit Comisia juridică a Senatului.

Senatul este for decizional în cazul acestui proiect de lege inițiat de deputatul minorităților naționale Adnagi Slavoliub. Camera Deputaților a adoptat în aprilie acest proiect de lege.


Cuvinte cheie: ccr, judecatori, lege, comisia juridica, senat, romania, schimbare, arest, perchezitie, retinere, trimitere in judecata, pensionare, mandat, ministerul justitiei, indemnizatie
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020