Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Litigii
Iniţial, la data de 31.10.2015, cauza privind incidentul din Clubul Colectiv a fost preluată de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti de către Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică - Biroul de criminalistică, fiind desemnat un colectiv de procurori
facebook

Stadiu cauză disjunsă din Dosarul Colectiv

Opinia publică este informată cu privire la stadiul cauzei disjunse din Dosarul Colectiv. Păcat că doar atunci când se împlinește un anumit termen de la tragedie, încep să se miște lucrurile într-un dosar...

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 

În dosarul cunoscut opiniei publice sub denumirea de "Cazul Colectiv", instrumentat de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a emis, la data de 27 aprilie 2016, rechizitoriu prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Anastasescu Alin, Gancea Paul, Mincu Costin, Zaharia Viorel, Niţă Daniela şi Niţă Cristian Mihai, precum şi a societăţilor comerciale CLUB COLECTIV S.R.L. şi GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă în formă agravată, vătămare corporală din culpă în formă agravată şi nerespectarea / neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, privind decesul celor 64 de persoane şi vătămarea corporală a altor 20 de supravieţuitori (comunicat de presă aici).

Totodată, prin rechizitoriu s-a dispus disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor, printre altele, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă în formă agravată, cu privire la persoanele rănite în timpul incendiului şi care la momentul finalizării anchetei în dosarul cu care a fost învestită instanţa de judecată, erau internate în străinătate pentru tratament şi recuperare.

Cercetările în cauza disjunsă se efectuează faţă de inculpatul Moise Marian (cel de-al doilea artificier), aflat sub control judiciar, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă în formă agravată, vătămare corporală din culpă în formă agravată şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, respectiv faţă de suspecţii Anastasescu Alin, Gancea Paul, Mincu Costin, Zaharia Viorel, Niţă Daniela şi societăţile comerciale CLUB COLECTIV S.R.L. şi GOLDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Dosarul disjuns este în continuare în instrumentare, având în vedere faptul că pentru multe dintre persoanele vătămate s-au obţinut acte medicale de la unităţi sanitare din străinătate, fiind în curs de efectuare circa 80 expertize medico-legale complexe, privind leziunile traumatice prezentate de victime, capacitatea de muncă a acestora şi conformitatea îngrijirilor medicale acordate.

Reamintim că iniţial că la data de 31.10.2015, cauza privind incidentul din Clubul Colectiv a fost preluată de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, prin ordonanţa procurorului general al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea efectuării urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică - Biroul de criminalistică, fiind desemnat un colectiv de procurori.

Continuarea cercetării la faţa locului s-a efectuat de către procurorii Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împreună cu organele de poliţie, începând cu dimineaţa de 31.10.2015.


Cuvinte cheie: dosar colectiv, cauza disjunsa, inculpati, ucidere din culpa, piccj, tribunalul bucuresti, colectiv de procurori, persoane vatamate, tragedia coelctiv, coruptia ucide
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020