Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Cariere
Persoanele interesate pot transmite dosarul de înscriere până cel târziu la data de 14 noiembrie
facebook

CSM selectează un judecător specializat în Dreptul muncii pentru revizuirea Ghidului practic - Modele de cereri pentru justiţiabili în materie Procesual civilă şi Civilă cât priveşte aspectele de Dreptul muncii

CSM, în calitate de Beneficiar (Agenție Executivă), și INM, în calitate de Partener beneficiar de proiect, anunță lansarea procedurii pentru selecția unui expert (judecător) specializat în materia dreptului muncii, în vederea participării acestuia la activitatea de revizuire a Ghidul practic - Modele de cereri pentru justiţiabili în materie procesual civilă şi civilă cât priveşte aspectele de dreptul muncii.

Obiectivul general al proiectului este acela de a continua îmbunătățirea capacității sistemului judiciar român de a aplica noile coduri și de a face față provocărilor legislative și instituționale intervenite prin organizarea unor sesiuni de formare specializate, dezvoltarea resurselor electronice cu privire la noile coduri, dotarea instanțelor cu echipament IT pentru a facilita folosirea acestor resurse, precum și prin creșterea capacității INM de a disemina rezultatele activităților de formare profesională.

Prin Adendumul nr. 5 la Acordul de activitate încheiat între Organismul Intermediar Elvețian - SIB, în calitate de responsabil de managementul Fondului Tematic Securitate și Consiliul Superior al Magistraturii, în calitate de Agenție executivă, încheiat la 6 decembrie 2016 a fost aprobată derularea fazei a doua a proiectului "Asistență pentru consolidarea capacității instituționale în domeniul formării judecătorilor și procurorilor pentru aplicarea noilor legi".

Potrivit fișei de proiect, unul dintre rezultatele urmărite vizează îmbunătățirea capacității instanțelor de a aplica normele procedurale precum și de a folosi resursele disponibile online elaborate în cadrul primei faze a proiectului ca urmare a intrării în vigoare a noilor coduri (‘’Outcome 3 - Enhanced eficiency of Romanian courts on implementing the procedural law provisions and using the e-resources on the new codes elaborated during phase 1 of the project’’’).

Astfel, în prima fază a proiectului, a fost elaborat un Ghid practic care cuprinde 273 dintre cele mai uzuale cereri în materie procesual civilă şi în materie civilă, acţiuni în aplicarea Legii nr. 31/1990 republicată şi a Legii nr. 85/2014, cereri privind litigiile în relaţiile de familie precum şi cereri formulate în materia dreptului muncii. Ghidul a fost realizat cu intenția de a răspunde unor necesități de ordin practic, venind astfel în sprijinul justițiabililor și reprezentanților acestora în contextul intrării în vigoare a noului Cod civil, a noului Cod de procedură civilă şi a Legii nr.85/2014, precum şi în contextul modificărilor apărute la Legea nr. 31/1990 referitoare la societăţile comerciale, Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, Legea nr. 273/2004 privind regimul juridic al adopţiei şi Legea nr. 62/2011 privind dialogul social.

În vederea participării la procedură, persoanele interesate pot transmite dosarul de înscriere până cel târziu la data de 14 noiembrie 2017, cuprinzând documentele prevăzute în caietul de sarcini, pe adresa Consiliului Superior al Magistraturii (Calea Plevnei nr. 141 B, sector 6, București) sau în format electronic, la adresa de e-mail: dnica@csm1909.ro, în atenția doamnei Daniela ION (telefon: 021.319.81.89; fax: 021.311.69.44).

Pentru informații suplimentare și corespondență vă rugăm să vă adresați doamnei Daniela ION, folosind următoarele date de contact: e-mail: dnica@csm1909.ro, telefon: 021.319.81.89.


Cuvinte cheie: csm, inm, codul civil, codul penal, judecator, selectie, cariera, magistrat, codul muncii, ghid practic, justitiabili, proiect
COMENTEAZA

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2020