Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Editorial
`Prea mult zgomot, pentru nimic` s-ar putea numi `filmul` în care se cred unii dintre magistrații noștri
facebook

Războiul din lumea justiției se mută (ușor-ușor) în lumea magistraților. De ce era mai bine când judecătorii nu știau să vorbească

Pentru că avocații oricum nu-și pot lua mintea și cuvintele de la munca lor obișnuită... Și pentru că se pare că magistrații, unii dintre cei mai tăcuți profesioniști ai sistemului judiciar, au învățat să vorbească. Poate prea mult. Și prea degeaba. Tonul l-a dat judecătoarea Florica Roman. Judecătorul Cristi Danileț, bineînțeles, nu s-a putut abține. Iar ce a urmat este can-can.

Colegii de la Clujust.ro au publicat un răspuns pe care judecătorul Cristi Danileț l-ar fi dat la scrisoarea făcută publică de către judecătoarea Florica Roman, prin care aceasta le reamintea colegilor că: "DATORAM TOTUL SOCIETATII SI AVEM OBLIGATIA DE A-I SERVI CAT MAI BINE PE CETATENII ACESTEI TARI. ROMANII MERITA O JUSTITIE FARA ABUZURI".

Scrisoarea nu reprezintă altceva decât perspectiva unuia dintre actorii ei. O perspectivă tristă, sumbră, mâhnită, dar aceasta este percepția judecătoarei despre lumea în care trăiește.

Lovit undeva (probabil în orgoliul de judecător penalist), magistratul Cristi Danileț a simțit și el nevoia să spună publicului cum vede el de fapt rolul magistratului în societate. Și astfel au fost reluate toate realitățile pe care le vedea în lumea justiției judecătoarea Roman și atacate cu explicații de către Danileț.

Și, la fel cum se întâmplă într-un cârd de gâște - după ce face una gălăgie, începe tot cârdul -, șapte judecători (doamne, de fapt) s-au sesizat și i-au dat replică lui Danileț. Un fel de replică la replica lui Danileț.

Din nou, alt punct de vedere privitor la cum anume se face justiția în România și ce rol ar trebui să îndeplinească MAGISTRATUL. Doar că replicile au devenit din ce în ce mai personale, fiind folosiți termeni precum "tonul arogat și autosuficient", "abordare pur formală și zeflemistă", "afirmații false și bagatelizări". Pe scurt, doamnele judecător s-au arătat nemulțumite față de "portretul" magistratului creionat de Danileț.

"Constat că unii citesc, dar nu înțeleg. Se întâmplă și la case mai mari. Unde etica judiciară este materie de ținut sub praf" este replica, deloc lipsită de diplomație, a magistratului Danileț față de spusele celor 7 judecătoare. Un fel de replică la replică la replică....

Sincer, noi acum așteptăm REPLICA la toate replicile!

Cine are timp și energie să citească toate plângerile și înțepăturile magistraților sus-numiți, îl invităm să acceseze link-urile puse la dispoziție.

Cine nu, să-și vadă liniștit de treaba lui în continuare, să înțeleagă că bieții magistrați încearcă și ei să devină o voce într-un sistem controlat și manipulat de oameni mai deștepți decât ei, nu neapărat mai școliți, să se aștepte la cuvinte ce nu ar trebui să fie asociate unor profesioniști (chiar cei mai mari) ai Dreptului și să încerce să nu ia în seamă ceea ce ce vede sau aude, nu de alta, dar acest lucru ar putea dăuna propriei persoane în lucrul cu instanța.

 

P.S.: România chiar trece printr-un moment foarte important pentru democrația sa, dar nu credem că astfel de luări de poziție chiar ajută în mod real la stabilitate și coerență. Dimpotrivă!


Cuvinte cheie: legile justitiei, opinie, magistrati, rolul magistratului, romania, sistem de drept, sistem judiciar, justitie, coruptie, stat, galagie, schimbare, libertate de exprimare, insulte, judecator DANILET VASILICA CRISTI, judecator ROMAN FLORICA
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021