Advo+
Avocatura.com - Consultanță juridica online
Consultanță juridică
Avocatul Poporului
facebook

AvP vrea explicații după ce un român a fost refuzat de un hotel din Finalnda

Luni, 18 septembrie, avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va solicita clarificări din partea Ombudsmanului finlandez în legătură cu situația unui cetățean român căruia i-a fost refuzată cazarea într-un hotel. Se pare că motivul ar fi faptul că este român...

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și se va adresa Ombudsmanului Parlamentar din Finlanda, dr. Petri Jääskeläinen, în vederea obținerii de clarificări asupra situației unui cetățean român căruia i-a fost refuzată cazarea într-un hotel din cauza naționalității române.

Totodată, Avocatul Poporului va solicita lui Petri Jääskeläinen și lămuriri legate de eventualele demersuri ce ar putea fi efectuate, în virtutea competențelor legale și constituționale ale omologului finlandez.

Sesizarea din oficiu a Avocatului Poporului vizează posibila încălcare a dispozițiilor Protocolului Adițional nr. 12 din 4 noiembrie 2000 la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, a art. 26 din Pactul Internațional cu privire la drepturile civile și politice, precum și a art. 16 și art 17 din Constituția României privind egalitatea în drepturi și cetățenii români în străinătate.


Cuvinte cheie: avocatul poporului, sesizare oficiu, cazare, nationalitate, discriminare, romania, hotel, drepturile omului, libertati, pactul internationalcu privirea la drepturile civile si politice, finlanda, constitutia romaniei
COMENTEAZA

ALTE TITLURI
Urmărește-ți dosarele

cu notificări
la fiecare termen

Contacte

Bd. Primaverii nr. 57, Sector 1, București

0743.087.930

office@avocatura.com

Urmărește-ne în social media

Acceptând să utilizați acest site, declarați în mod expres și implicit că sunteți de acord cu Termenii și Condițiile impuse de SC ADVO VALUE SRL.
Preluarea și reproducerea informațiilor și imaginilor publicate pe site-ul www.avocatura.com se poate face doar cu respectarea Termenilor și Condițiilor.

Termeni și Condiții Politica de confidențialitate Politica Cookies © Copyright SC Avocatura.com SRL 2003-2021